lauantai 15. elokuuta 2015

Sytykeruusujen näpräämistä

Tässä eräänä kauniina iltana kaivoin pitkästä aikaa esille tarvikkeet sytykeruusujen tekoa varten. Oli tuuleton, aurinkoinen ja lämmin ilta, joten mikä sen mukavampaa kuin vähän askarrella terassilla.

Sytykeruusujahan voidaan käyttää apuna sytyttämään tuli nuotioon, takkaan tai muuhun tulisijaan. Ne ovat mukava lahjaidea hänelle, jolla on jo kaikkea ja myös retkeillessä ne ovat mainioita apulaisia.









Laitanpa tähän teille kuvia ja ohjeita, jotta voitte itsekin käyttää jatkossa hyödyksi tyhjät munakennot sekä kynttilänpätkät. Sytykeruusujen tekeminen on edullista ja aika yksinkertaista, mutta toki myös vähän sottaista puuhaa.

Tarvikkeita sytykeruusujen tekoon

Tarvitset 

  • kynttilänpätkiä 
  • munakennoja 
  • kattilan 
  • lieden
  • pihdit
  • suojapaperia/leivinpaperia 


Työ alkaa siitä, että revitään kennojen osat irti toisistaan. Kuppiosista tulee ruusujen pohjia. Muista kennon osista revitään n. 1,5-2 cm kaitaleita, joista tehdään sisukset.
Munakennosta revittyjä osia
Rullaa kaitaleista kuppiosaan sopiva ruusuke. Se ei saa jäädä liian löysäksi, ettei osat irtoa toisistaan steariiniin kastaessa. Voit käyttää pieniäkin paloja ruusun terälehdiksi täyttämään pohjaa. 
Ruusut odottamassa kastamista
ruusujen dippaus
Laita kattila liedelle. Laita kattilaan vettä ja sulata kynttilänpätkät siihen. Kun massa on sulanut, voit alkaa dippailla ruusuja nesteessä ylösalaisin pihtien avulla. 

Kastamisessa täytyy muistaa olla varovainen, koska neste on kuumaa!

Tällä kertaa lisäsin kynttilämassaan myös saamiani Partyliten tuoksunäytteitä testatakseni tarttuuko tuoksu myös sytykeruusuihin. Ja kyllähän se tarttui. Jos haluat tuoksuttomia sytykeruusuja, käytä siis tuoksuttomia kynttilöitä.

Saat sen värisiä ruusuja kuin kynttiläsi ovat. Minulla sattui olemaan punaista kynttiläväriä, jota lisäsin massaan ihan vähän lisäämään punaisuutta ruusuihin.

Kun olet dipannut ruusun massassa, nosta se kuivumaan lehden tai leivinpaperin päälle. Hetken päästä voit kastaa ruusun uudelleen, jos haluat siihen enemmän "kynttiläkuorrutetta" tai jos siihen jäi kuivia kohtia. 

Kun ruusut ovat kuivuneet, ne ovat valmiita käytettäviksi.
Ruusut kuivumassa
Valmiita pakattavaksi


Askartelun iloa ja aurinkoista päivää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti