torstai 13. elokuuta 2015

Arkeen paluusta taas jokunen ajatus

Niin meillä kuin useimmissa muissakin lapsiperheissä ollaan pikkuhiljaa palaamassa arkeen. Lapset lähtee pian tai on jo lähteneet kouluun kesäloman jälkeen. Vielä viime viikolla tuntui, että eihän lapsia edes voi lähettää nyt jo takaisin opiskelemaan, kun se kesäkään ei ole oikein tullut. Mutta ei se auta mennä sään tai fiiliksen mukaan, kun kalenterissakin lukee, että kouluun on lähdettävä. Onneksi lapset lähti sinne kuitenkin mielellään!

Ensimmäisenä koulupäivänä myös esikoiseni tuli yökylään. Hän niin toivoi saavansa pannaria, että sitä oli tehtävä. Vaniljajäätelö ja mansikkahillo maistui kyllä niin hyvältä lämpimän pannarin kanssa. Nam! Koululaiset tosin olisivat enemmän tykänneet vohveleista, mutta tehdään niitä sitten keskenämme joku toinen päivä. 








Aina se äidinkin koulunaloitukseen kuuluu yksi tärkeä tehtävä, nimittäin kirjojen päälystys. Eilen tuli koulusta tuliaisina vasta yksi kirja, mutta saapa nähdä montako niitä tänään on päälystettävänä. 


Tänä aamuna meinasi nuorimmainen jo nukkua liian pitkään. Kello oli aamulla soimassa tuntia ennen kuin olisi tarvinut, koska hän halusi välttämättä nousta ajoissa lukemaan kirjaa ennen koulua. Niin se ihana uni oli kuitenkin voittanut vielä ja neiti nukahtanut uudelleen. Onneksi nämä lapset kuitenkin pääasiassa heräävät ajoissa ja lähtevät reippaasti kouluun. Iltaisin ei vielä malttaisi millään mennä aiemmin nukkumaan, mutta todennäköisesti normaalirytmiin on palattu viimeistään ens viikolla.


Arkeen on palannut myös kissaneiti, joka pääsee taas päivystämään ikkunasta, milloin kaverit kotiutuu kouluistaan. 
Pihalla on vielä kesä ja kasvit oikeastaan kauneimmillaan. Nyt kun ei ole ollut liian kuivaa, myös puut ja nurmikko on pysyneet ihanan vihreänä. 
Liljankukkia

Ikivanhan pionin kukkia

Jaloangervoja
Tällä viikolla ollaankin taas päästy nauttimaan vähän lämpimämmistä ja aurinkoisista säistä. Olen saanut pestyä viimeiset matot ja enää on vain kaksi pientä ikkunaa pesua vaille. Välillä sitä ehtii pelkästään nautiskelemaan auringonpaisteesta, ilman kutimia tai niiden kanssa. 

Tänä syksynä meidän arki on ainakin toistaiseksi tällaista tavallista. Tavallista se ei ole kuitenkaan ollut muutamalle läheiselle ja tuttavalle. Ajatuksissa ovat rakas ystäväperhe, jonka lapsi joutuu jälleen kerran käymään läpi todella isoja asioita, mieheni vakavasti sairastunut kaveri sekä siskoni ja pari muuta, jotka ovat joutuneet luopumaan rakkaista, pitkäikäisistä lemmikeistään. Kaikki nämä ikävät uutiset ovat tulleet tällä viikolla. Kyllä se tämä oma normiarki on vain niin ihanaa (toki siinäkin välillä on vastuksia enemmän kuin tarpeeksi), vaikkei sitä millään meinaa aina muistaa. 

Aurinkoisia elokuun päiviä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti