perjantai 18. syyskuuta 2015

Paperinaruvalaisin

Olipa kerran paperinaruliina, josta tulikin valaisin...
Olin jokunen vuosi sitten tehnyt rosee-tekniikalla paperinarusta kukkia ja yhdistänyt ne liinaksi. Liina ei ollut toimiva, koska oli niin kova ja paksu eikä sen päälle voinut laittaa mitään epätasaisen pinnan vuoksi. Lisäksi olin yhdistänyt kukat langalla ja liitokset alkoivat pikkuhiljaa irtoilla. Niinpä liina jäi kaapin perukoille. 


Tänä keväänä näin Rovaniemen kädentaitomessuilla paperinauhakukkasista tehdyn varjostimen ja muistin heti liinantekeleeni kaapissa. Voisiko siitäkin tehdäkin valaisimen? 


Ostin messuilta Taito Lapin myyntipöydästä kehikon varjostimeen sekä jostain korutarvikepöydästä pieniä metallirenkaita kukkien kiinnittämiseen. Itse lampun osat johtoineen on hankittu Ikeasta. Rosee-välineet ovat olleet minulla siskolta lainassa... hmmm... jo sanotaanko hyvän aikaa.. 

Niin minä messuilta kotiin päästyäni aloin purkaa liinan osiksi ja kiinnittää kukat toisiinsa renkailla. Jossain vaiheessa kukat loppuivat kesken ja tein niitä vähitellen kesän aikana lisää.

Kukkien tekemiseen tarvitaan vain tällainen työväline ja virkkuukoukku. Kukaan ei sitäpaitsi sano, että kukat täytyy tehdä paperinauhasta tai -narusta. Miksei kukkia voisi tehdä vaikka puuvillalangasta ja kasata niistä esimerkiksi pontso?







Ohje kukan tekemiseen löytyy pakkauksesta. Kiekolla voi tehdä erikokoisia kukkia, minä tein pieniä.













Valmis yksittäinen kukka näyttää tältä: 
 Aluksi tein varjostimen sisärenkaaseen kukkia kaksi kerrosta ja ulkorenkaaseen kolme. 
Jotenkin kaipasin varjostimeen kuitenkin muutosta ja tein sisärenkaaseen vielä kaksi kerrosta lisää. 
En tiedä, kumpi näistä nyt olisi parempi, mutta tässä on se hyvä puoli, että palasia voi helposti vähentää tai lisätä.

Tällaisena syksyisenä sadepäivänä voi muuten herkutella vaikka kesäkurpitsajuustokeitolla!
Mukavaa viikonloppua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti