maanantai 21. syyskuuta 2015

Kädentaitomessuja ja villasukkia

Olin viikonloppuna reissussa, yhden yön pieni matka tuli tehtyä. Lensimme kollegani, joka on myös ihana ystäväni, kanssa pääkaupunkiin koulutukseen. Olikin ihan huikean hieno reissu! Emme olleet suunnitelleet viikonlopuksi mitään etukäteen. Tiesimme vain, että lauantaina on koko päivän koulutus ja että majoitumme keskustassa, koska kotiinkaan lentoja sen jälkeen ei tule. 

Paljon ehtikin loppujen lopuksi viikonlopun aikana tapahtua, muutakin kuin koulutusta. Saimme yllättäen kutsun synttäreille, joihin meillä oli aikaa valmistautua noin tunti. Emme tietenkään olleet varautuneet etukäteen - ei ollut juhlavaatteita, kenkiä, hiustenlaittovälineitä, juuri mitään meikkejä, lahjaa eikä edes korttia. Kolmessa vartissa piti miettiä, mikä on tärkein hankinta, että olemme jonkinlaisessa juhlavalmiudessa. Ei kun säntäämään kaupasta toiseen, ehdimme hankkia kihartimen ja hiuslakkaa sekä käydä kukkakaupassa (muistimme sentään päivänsankarin).

Ilta oli mukava: juhlat oli sellaisessa paikassa, jonne ei meikäläiselle kovin usein kutsuja tule ja pääsimme vielä kuuntelemaan Teleksin muutaman biisin keikkaa päivänsankarille ihan parin-kolmen metrin päähän. Yllättäen - tai ei ehkä sittenkään niin yllättäen - tapasimme kollegojamme ja pääsimme vaihtamaan kuulumisia heidän kanssaan, joten emme päässeet tuntemaan oloamme edes ulkopuoliseksi. 

Kiitos kaunis, että kutsuitte meidätkin mukaan juhliin!




Wanha Satama
Eilen nautimme ihan ensin pitkän hotelliaamiaisen, tottakai. Pakkolepoa (vatsat täynnä ruokaa) sen jälkeen hetki, että jaksoimme lähteä liikkeelle. Olihan se nyt välttämätöntä käydä tuliaiset lapsille hakemassa. Kävelimme kuitenkin Katajanokalle, jossa oli Helsingin Kädentaitomessut. Olen käynyt lukemattomia kertoja vastaavilla messuilla sekä Oulussa että Rovaniemellä ja tiesin mitä odottaa. Joitakin samoja esittelijöitä ja tuotteita näilläkin messuilla oli, mutta paljon myös uusia mielenkiintoisia juttuja. Ja mikä miljöö... Wanhan Sataman rakennukset ja ympäristö on "vähän" erilainen kuin Ouluhalli tai Lappi areena. 

Yllätyin eniten siitä, että pohjoisen messut ovat täynnä väkeä, tungosta riittää, pitää joskus jonottaa nähdäkseen myyntipöytiin ja käytävät ovat kapeita, vaikka ollaan valtavissa halleissa. Helsingissä oli väljää ja kaikkea pääsi näkemään helposti. Oli tilaa kävellä ja tutkia. Kuvittelin, että ihmismäärä olisi ollut moninkertainen! Se toki ei haitannut, näin oli parempi meille asiakkaille :) Parin myyjän kanssa juttelin myös Oulun tulevista messuista ja molemmat sanoivat, että olivat yrittäneet saada sieltä paikkaa jo keväällä, mutta messut oli jo silloin loppuunmyydyt. 

Mun mukaan lähti muuten messuilta vain pala kangasta, juniorille pussillinen nappeja ja nippu käyntikortteja ja esitteitä. Ostettavaa olisi ollut vaikka kuinka, mutta mites ne lentolaukkuun saa ahdettua...? Oulun messut on kuitenkin jo ihan pian, sinne nähtävästi on mentävä joka tapauksessa.


Lentomatka ei oikeastaan kestä kauan, mutta sen aikaa kuitenkin, että se pitää meikäläisen hyödyntää. Toiseksi, entisenä lentopelkoisena on hyvä, jos käsillä on tekemistä ja aivoilla muuta ajateltavaa.

Novita 7 veljestä, valepalmikko
Sukkakutimet on hyvä olla matkassa, lähes yhden sukan sainkin lennoilla neulottua. Olisin saanutkin, mutta ensin meinasin tehdä raitasukat, mutta ei. Ei se raita vaan edelleenkään sovi pitsineuleen kanssa yhteen mun sukissa. Yritin ja jouduin purkamaan koko varren, niin siinä aina käy.


Näihin sukkiin teen valepalmikkoa Novitan 7 veljeksestä. Ei ole ihan mun suosikkimalli, mutta tiedän monen muun tykkäävän. Helppo ja nopea se ainakin on neuloa. 

Valepalmikon mallikertaan tarvitaan 5:llä jaollinen määrä silmukoita. Jos sukkiin mallia haluaa käyttää, voi tehdä ensin resoria 3 o, 2 n haluamansa määrän kierroksia. 

Itse valepalmikko tehdään näin:

Krs 1: *nosta 1 s neulomatta, neulo 2 o ja vedä neulomatta nostettu silmukka neulottujen kahden silmukan yli, 2 n*, toista *_* koko krs
Krs 2: *1 o, langankierto, 1 o, 2 n*, toista *_* krs loppuun
Krs 3-4: *3 o, 2 n*, toista *_*
valepalmikko
Reissussa on kiva olla, mutta kotiin on hyvä tulla. Lapset oli leiponeet viikonlopun aikana mutakakkua ja jopa muistaneet jättää palan äipällekin. 
Tällä määrällä rentoutumista ja hyvää mieltä jaksaa taas hetken aikaa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti