sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Sarjakuvanäyttelyjä ja palmikkopipoja

Nyt on sitten hiihtoloma meidänkin lapsilla alkanut! Haasteellinen viikko tulossa, kun perheen toinen aikuinen on reissussa ja toinen tekee töissä omien hommien lisäksi vähän muidenkin töitä. Onneksi lapsilla on isompia sisaruksia pelastamassa, että pääsevät edes vähäksi aikaa pois kotoa! Kiitos jo etukäteen ihanat isosiskot ♥
Hessu Kemin sarjakuvanäyttelyssä
Tällä viikolla pääsimme paikallisten Leijonaemoperheiden kanssa Kemin kuninkaallisten kutsusta tutustumaan Kemin pysyvään sarjakuvanäyttelyyn. En ollut siellä aiemmin käynyt, mutta voin suositella! Kannattaa käydä, ellet sinäkään ole siellä vieraillut - ja viethän mahdolliset lomavieraasikin katsomaan näyttelyä. Sisäänpääsymaksukaan ei päätä huimaa!
Kiroileva Siili -originaali Kemin sarjakuvanäyttelyssä
Näyttelyssä on mm. upeita originaaleja sarjakuvista, keräilytavaraa vuosien varrelta liittyen sarjakuviin sekä aidon kokoisia sarjakuvahahmoja ympäristöineen. 
Kemin sarjakuvanäyttelystä
Wirtanen työhuoneessaan Kemin sarjakuvanäyttelyssä
Mutta onhan sitä toki vähän ehtinyt myös neuloa. Näin tammikuun 2016 Suuressa Käsityölehdessä ohjeen Anneli ja Onneli -palmikkopipoihin ja ihastuin niihin heti. Koko oli koululaisen, joten piti tehdä kaksi pipoa - ensimmäinen ohjeen mukaan koululaiselle ja sovituksen jälkeen oma pipo vähän isompana ohjetta hieman muokaten. Isomman pipon resoriin tein neljä silmukkaa enemmän ja jokaiseen nurjalla tehtyyn pystyraitaan yhden silmukan lisää, se riitti leveyden muutokseen. Pituuteen tein saman verran kuviota kuin pienemmässäkin, mutta neuloin isomman pipon numeroa paksummilla puikoilla kuin ohjeessa.
Anneli ja Onneli -pipot
Tupsut pipoihin on tilattu netistä napiton.fi -sivuilta. 
Pipot Novita Isoveli -langasta
Arvasithan, että lapsi sai harmaan pipon ja äiti vaaleanpunaisen... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti