sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Huovutettuja tossuja

Vielä ei ole talvi ohi ainakaan täällä meillä päin. Itse asiassa pihalla odottaa lumityöt tekijäänsä - illalla ja yöllä oli tosi inhottava sää, lunta tuli kovan tuulen mukana melkoisesti. Kirjoitellaanpa nyt kuitenkin vielä hetki rauhassa, ennen kuin on mentävä ulos. Onneksi eilisestä myrskystä ei ole enää tietoakaan, joten mikäs sinne on mennessä.

Pari viikkoa sitten kirjoitin vauvan huovutetuista tossuista (http://niinuskanblogi.blogspot.fi/2016/01/vauvan-huovutetut-tossut.html), mutta nyt vähän isommista, aikuisen kokoisista. 

Neuloin nämä petrolin väriset tossut samasta Novita Huopanen -langasta kuin ne pikkuisetkin. 
Tossut Novita Huopasesta
Aloitin tossut neulomalla muutaman kierroksen tasona pitkillä puikoilla. Tämän jälkeen jaoin silmukat sukkapuikoille ja tein loput normaalisukkana kantapäineen. Tasoneuleesta tulee kuvassa näkyvä pyöristyvä reuna ja se on valmiiksi edestä auki, ettei tarvitse leikata valmista tossua, jos tossunsuu on liian tiukka. 

Kun tossut on neulottu, ne huovutetaan pesukoneessa sopivan kokoisiksi. Muistathan kiinnittää muutamalla pistolla muovipussit tossujen sisään, ettei ne huovutu kiinni sisältä. Kosteana, heti pesukoneesta ottamisen jälkeen, tossut muotoillaan oikean kokoisiksi ja muotoisiksi.

Tossut Novita Joki-langasta
Koska Huopanen-lankaa ei enää saa, neuloin Novitan Joki-langasta toiset tossut. Monessa ohjeessa Joki ja Huopanen näyttävät tulevan samoilla silmukkamäärillä, mutta minä laitoin näihin Joki-tossuihin muutaman silmukan enemmän. 

Tällä muutaman silmukan lisäyksellä sainkin näistä tossuista samankokoiset kuin Huopasista. Huopasista on tosin tullut jämäkämmät tossut kuin näistä.

Petrolinvärisiin tossuihin neulahuovutin lopuksi valkoisella villalla pienet pallot koristeeksi. Jotenkin kaipaan näihin Joki-tossuihinkin piristystä, mutta vielä en ole keksinyt, mitä. 
Joki nro 877, kirjava liila-petroli
Tossujen tekeminen onnistuu myös virkaamalla ja ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka. 
virkatut tossut Novita Huopasesta
Mutta nyt lumitöihin ja myöhemmin päivällä mäenlaskuun lasten kanssa. Niiden jälkeen onkin laskiaispulla ansaittu!?

Liukasta laskiaista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti