sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Anelmaiseni

Anelmaiseni

Pitihän minunkin yhdet anelmaiset neuloa. Itselleni ne (jälleen) ajattelin tekeväni. Hyvä ystäväni totesi kyllä niiden olevan ihan hänen värisensä ja juuri oikean kokoisetkin. Ehkäpä minun pitää neuloa itselle toiset ja luopua näistä ensimmäisistä.

Anelmaisten ohje löytyy Novitan Sukkalehdestä. Väri-ideoita ja erilaisia versioita on some pullollaan. Facebookista löytyy mm. Anelmaiset-sivusto, jossa on yli 24 000 tykkääjää. En siis ole ainoa, joka tästä mallista pitää.

Itse neuloin sukkiin lehden ohjeesta poiketen sydänraidan, johon ohje löytyy kyseisestä Facebook-sivustosta. Sukat neuloin muuten ohjeen mukaisesti Novitan 7 veljestä -langasta.

Ohjeessa olevia irtokukkia en kuitenkaan omiin sukkiini halunnut, kivat kuviot riittää minulle.


Ensi tiistaina kokoontuu muuten jälleen Lankakerä-ryhmä. Siellä neulotaan edelleen hypistelymuhveja muistisairaille. Itse en pääse mukaan, mutta jos olette Majakkatalon lähimaastossa, menkäähän tekemään hyvää. Minä ehdin neuloa vain pari muhvia, mutta onneksi ryhmässä on reippaita ja ahkeria neulojia!  
Lankakerässähän ei tarvita käsityötaitoja, siellä saa halutessaan neuvoja toisilta ja harjoitella omassa tahdissa. Minunkin muhveissa on käytetty koristeena virkkaamista harjoitelleen tekemisiä. Ei tarvi tehdä suurta ollakseen tärkeä :) 
Tällä viikolla on etelässä vietetty hiihtolomaa ja mekin ollaan saatu nauttia lomalaisten seurasta. Tänään vielä tulee tervetulleita vieraita käymään ja sen jälkeen aletaan ehkä jo odotella lasten omaa lomaa. Viimeiset viisi pitkää koulupäivää jäljellä...
Kemin Lumilinnan kappelista

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Elämä on tässä ja nyt

Viikossa ehtii tapahtua yhtä sun toista. Tällä viikolla olen ollut niin erilaisissa tapahtumissa, että olen itsekin hämmentynyt kaikesta kokemastani.
Jäälinna Kemin Lumilinnassa
Viime sunnuntaina kävimme tutustumassa Kemin Lumilinnaan. Se on tänä vuonna rakennettu keskiaikaisella teemalla. Uskomattomia lumi- ja jääveistoksia jälleen! Kannattaa käydä tutustumassa, jos vain pääset. 
Lumiravintola
Linnan vartija
Maanantaina kävin kuuntelemassa neliraajahalvaantuneen ja puhekykynsä menettäneen Marja Korhosen luentoa. Kuinka rohkea, iloinen, positiivinen ja onnellinen ihminen voikaan olla huolimatta kaikista rajoituksistaan. Nostan hattua korkealle, Marja! Luento upposi minuun täysin monestakin syystä, joita en nyt kuitenkaan lähde tässä sen tarkemmin kertomaan. Kyyneleitä sain pidätettyä lähes viimeiseen asti, kunnes lopun video - Johanna Kurkelan Ainutlaatuinen - sai ne tulemaan. Jos muistatte, kirjoitin siitä syksyllä (http://niinuskanblogi.blogspot.fi/2015/10/ainutlaatuinen.html) ensimmäisen lapsenlapseni nimenantojuhlan jälkeen. Luento sai todellakin taas muistamaan, että elämä on tässä ja nyt! Nautitaan siitä siis joka päivä ♥

Cheek, Alpha Omega & Lappi Areena
Perjantaina sitten olinkin nuorimmaiseni kanssa Cheekin Alpha Omega -jäähallikeikalla Lappi Areenalla. Olimme nähneet jo stadionkeikan, eikä tämä kokemus ihan sille vetänyt vertoja. Cheekhän on tyyppi, joka tekee asiat viimeisen päälle huolella ja siksi arvostan korkealle myös hänen ammattitaitoaan. Ei ihme, että sellaisella työllä on ansaittu tällainen menestys ja suosio.

Oli hienoa olla mukana nauttimassa keikasta. Jäämme odottelemaan, vieläkö näitä tulee vai mitä seuraavaksi... 
Jospa loppuun kuitenkin vielä vähän käsitöitä? 

Neuloin itselleni pitkät raitasukat. Olin pitkään säästellyt näitä lankoja ja odottanut, että pääsen neulomaan juuri nämä sukat. No, jossain vaiheessa huomasin, että ei näistä tulekaan minun näköiset... Nämä jäävät nyt sitten odottelemaan, josko ne sopisivat jollekin muulle.
Sukat on tehty Novitan 7 veljestä langasta. Varrensuussa on pitsineuletta ennen reikäkerrosta ja raitoja.
Pitkät sukat Novita 7 veljeksestä

Nyt päivän muihin askareisiin ja odottelemaan kaukaisia hiihtolomavieraita ♥ 


sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivänä

Ystäväni, 
ne jotka etsivät yhtaikaa
myrskyä ja rauhaa
eivät löydä perille kulkematta käsi kädessä
miten kaukana toisistaan kulkevatkaan.
Tommy Tabermann      


Ysätävältä saatu koru 
Ystävänpäivänä olisi mukava muistaa läheisiä kortein, lahjoin tai kukkasin. Kortit, lahjat ja kukat yleensä unohdan - mutta yritän muistaa arjessa ystäviäni ja muita tärkeitä ihmisiä ympärilläni. 

Ystävänpäivänä olisi myös mukava viettää aikaa perheen, ystävien ja muiden läheisten kanssa. No, näin aikuisena ystävänpäiväkin on vain yksi päivä muiden joukossa eikä sitä vietetä yleensä mitenkään erityisesti. 

En ole tätäkään ystävänpäivää juuri suunnitellut, mutta kivoja asioita ja yhteisiä hetkiä ainakin lasten kanssa pyritään järjestämään. Nyt kun on sunnuntai, siihen on vielä parempi mahdollisuus.  Päivä aloitetaan joka tapauksella leipomalla nuorimmaisen kanssa rakkaudenpaloja. 
Ja jos iltapäivällä ei sada hirveästi lunta, lähdemme myös käymään Lumilinnassa. Saattaapa olla, että tänään siellä on myös ystäviä perheineen... 
Kemi-lapaset ystävälle
Oli sitten ystävänpäivä tai ei, niin ehkä vähän omaakin aikaa (= aikaa ulkoiluun ja käsitöillekin) löytyy. Jatkossa on tulossa juttua ainakin uusista sukista ja pipoista, olkaapas kuulolla :) 

♥ Hyvää ystävänpäivää ♥ 
Happy Valentine's Day

Pitäkää huolta toisistanne!

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Huovutettuja tossuja

Vielä ei ole talvi ohi ainakaan täällä meillä päin. Itse asiassa pihalla odottaa lumityöt tekijäänsä - illalla ja yöllä oli tosi inhottava sää, lunta tuli kovan tuulen mukana melkoisesti. Kirjoitellaanpa nyt kuitenkin vielä hetki rauhassa, ennen kuin on mentävä ulos. Onneksi eilisestä myrskystä ei ole enää tietoakaan, joten mikäs sinne on mennessä.

Pari viikkoa sitten kirjoitin vauvan huovutetuista tossuista (http://niinuskanblogi.blogspot.fi/2016/01/vauvan-huovutetut-tossut.html), mutta nyt vähän isommista, aikuisen kokoisista. 

Neuloin nämä petrolin väriset tossut samasta Novita Huopanen -langasta kuin ne pikkuisetkin. 
Tossut Novita Huopasesta
Aloitin tossut neulomalla muutaman kierroksen tasona pitkillä puikoilla. Tämän jälkeen jaoin silmukat sukkapuikoille ja tein loput normaalisukkana kantapäineen. Tasoneuleesta tulee kuvassa näkyvä pyöristyvä reuna ja se on valmiiksi edestä auki, ettei tarvitse leikata valmista tossua, jos tossunsuu on liian tiukka. 

Kun tossut on neulottu, ne huovutetaan pesukoneessa sopivan kokoisiksi. Muistathan kiinnittää muutamalla pistolla muovipussit tossujen sisään, ettei ne huovutu kiinni sisältä. Kosteana, heti pesukoneesta ottamisen jälkeen, tossut muotoillaan oikean kokoisiksi ja muotoisiksi.

Tossut Novita Joki-langasta
Koska Huopanen-lankaa ei enää saa, neuloin Novitan Joki-langasta toiset tossut. Monessa ohjeessa Joki ja Huopanen näyttävät tulevan samoilla silmukkamäärillä, mutta minä laitoin näihin Joki-tossuihin muutaman silmukan enemmän. 

Tällä muutaman silmukan lisäyksellä sainkin näistä tossuista samankokoiset kuin Huopasista. Huopasista on tosin tullut jämäkämmät tossut kuin näistä.

Petrolinvärisiin tossuihin neulahuovutin lopuksi valkoisella villalla pienet pallot koristeeksi. Jotenkin kaipaan näihin Joki-tossuihinkin piristystä, mutta vielä en ole keksinyt, mitä. 
Joki nro 877, kirjava liila-petroli
Tossujen tekeminen onnistuu myös virkaamalla ja ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka. 
virkatut tossut Novita Huopasesta
Mutta nyt lumitöihin ja myöhemmin päivällä mäenlaskuun lasten kanssa. Niiden jälkeen onkin laskiaispulla ansaittu!?

Liukasta laskiaista :)