lauantai 31. lokakuuta 2015

Paperimassavalaisimia

Hyvää pyhäinpäivää! 

Edellisen viikonlopun olin paperimassakurssilla. Paperimassa-askartelu ei ole vaikeaa, mutta aikaavievää se kyllä on. Askarteluun tarvitaan paperimassaa (mm. Taito shopista), rautalankaa, pihdit, jyrsijä-, katiska- tms. verkkoa, vettä ja amme tai joku muu iso astia. 

Työt aloitetaan leikkaamalla verkosta sopiva pala ja muotoilemalla se halutun muotoiseksi sekä tarvittaessa "ompelemalla" palat yhteen rautalangalla. 
Paperimassa revitään pienemmiksi paloiksi ja laitetaan likoamaan lämpimään veteen, mielellään yön yli.  
Aamulla pehmentynyt paperi hienonnetaan vispilällä tasaiseksi mössöksi. Tarvittaessa lisätään sekaan lisää lämmintä vettä.
Sen jälkeen rautalankateoksia vain dipataan paperimassamössössä ja annetaan kuivua. Dippauskertoja tarvitaan muutama ja töiden täytyy kuivahtaa välillä (puoli tuntia - tunti riittää).
Kun olet tyytyväinen massan määrään, jätä työt kuivumaan. Perjantai-ilta ja lauantaipäivä ei riittänyt minun töiden valmiiksi tekemiseen, vaan jatkoin dippaamishommia vielä kotona. Paperimassan kuljettaminen helpottuu kovasti, kun siivilöin massan ja otin talteen vain paperin. Kotona lisäsin massapallerot uudelleen lämpimään veteen. Massaa voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.
 Tällaisia ensimmäisistä töistäni tuli valmiina.
Paperimassasydän ikkunassa
Led-valaisinlieriöt
Paperimassaa oli käytettävissä näiden töiden jälkeen vielä paljon, joten tein myös pari tällaista sydäntä.


Ihan lopusta massasta ajattelin tehdä käsintehtyä paperia kankaanpainoseulan avulla. Saa nähdä, tuliko paperista liian haurasta vai voiko sitä käyttää...

Nyt on kuulkaas niin harvinainen tilanne, ettei minulla ole puikoilla yhtään keskeneräistä työtä. Lankoja kyllä on, mutta en tiedä, mitä aloittaisin. Väriterapiaa kävin viikolla hakemassa mm. Oulun Lankamaailmasta ja lisää inspiraatiota Taito Shop Maakarista. Ideoista ei ole puutetta, mutta hyvät mallit on vähän hakusessa. Kovasti olen etsinyt hyvää ohjetta mm. Huopasesta tehtyihin tossuihin, mutta ei ole toistaiseksi löytynyt.. Vinkkejä siis kaivataan!
Väriterapiaa Lankamaailmassa
Happy Halloween everyone!

lapset leipoi muffinsseja
Meillä asuu Pena-kurpitsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti