sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Lankakeräryhmän villasukkalahjoitus ja alkava projekti

Hyvää sunnuntaiaamua!

En meinannut osata päättää, mistä kirjoittaisin, kun olisi taas niiiin monta aihetta. Useimpiin aiheisiin liittyvät asiat tai projektit ovat kuitenkin joko kesken tai vasta tulossa, joten niihin on palattava vähän myöhemmin. 


Paras aihe tälle aamulle on Majakan Lankakeräryhmän hyväntekeväisyysprojektit. Saimme juuri päätökseen alkuvuoden ja kesän ajan pyörineen villasukkaprojektin. Neuloimme siis porukalla sukkia kemiläisiin päiväkoteihin varasukiksi. Muutamat lapasetkin olivat mukaan löytäneet.


Maanantaiaamuna useassa päiväkodissa lahjoituskäynti ilahdutti sekä henkilökuntaa että lapsia. Itse pääsin mukaan viemään lahjoitusta vain Kivikon päiväkotiin, jossa tarve varasukille ja -lapasille oli suuri siitäkin syystä, että mitään tällaista ei vanhasta päiväkodista oltu voitu tuoda uuteen. 



Linkistä löytyy toimittajan juttu aiheesta: 
http://yle.fi/uutiset/lammin_yllatys_ilahdutti_paivakotilaiset_kemissa/8391166

Lankakerässä on seuraavaksi eli nyt syksyn aikana tarkoitus tehdä hypistelymuhveja muistisairaille. Lahjoituksen kohdetta ei ole vielä valittu, mutta tarvetta ja kiinnostusta muhveille on varmasti monella taholla. Ryhmä ottaa muuten mielellään vastaan lankalahjoituksia tähänkin projektiin. Ja mukaan hyvää tekemään on kuka tahansa tervetullut! Ensi tiistaina klo 11 taas kokoonnutaan Majakkatalossa.

Hypistelymuhvien ideana on tarjota sormille ja levottomille käsille paljon tekemistä. Hypisteleminen rauhoittaa mieltä ja rentouttaa. Siksi muhveissa kannattaa käyttää erilaisia pintoja, nappeja, nauhoja ja mitä muuta ikinä keksiikään. 

Itse pääsin tekemään pyynnöstä jo yhden muhvin. Toivon, että lahja ilahdutti saajaansa! Muistisairaiden kyseessä ollessahan ei ole ollenkaan itsestään selvää, että muhvit tai ylipäänsä lahjat jaksavat miellyttää. 


Nyt on aika lähteä päivän muihin askareisiin ja touhuihin. 
Ihana ja tärkeä päivä on tiedossa tänään <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti