sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Paperisia kortteja ja koruja

Kortteja

Terveiset Pohjois-Pohjanmaalta! Kävimme siellä lasten kanssa piipahtamassa kylässä ystäviemme luona. Sää ei (sielläkään) suosinut ulkoilua, mutta ei se haittaa - sisätiloissa päästimme koko porukalla luovuuden valloilleen parin päivän aikana. Jaoimme ideoita, inspiraatiota, ajatuksia, toiveita, suunnitelmia... Me äidit jaoimme keskenämme myös aikuisten huolia ja murheita, vertaistukea. Tärkeä juttu se vertaistuki, sitä aina huomaa ettei ole yksin huoliensa kanssa. Nyt taas jaksaa!
Paperinvärjäyskokeiluja

Minähän en yleensä hirveän paljon askartele, mutta reissussa teimme porukalla erilaisia korttikokeiluja ja värjäsimme paperia esimerkiksi kortteja varten. Yksinkertaisia ideoita, joista saa hienoja juttuja aikaan. Innostavaa ja tätä puuhaa tullaan todennäköisesti jatkamaan myös kotona.






Olen aiemmin yrittänyt neuloa paperinarunyöriä puikoilla, mutta siitä ei tullut riittävän tasaista minulle. Kierrosten vaihtumiskohtaan jäi niin ruma sauma, etten todellakaan ollut tyytyväinen ja niinpä suunnitellut korut jäi tekemättä. 

Ylivieskan Kotikutomosta löysin tällaisen Spool Loom -nyörintekokoneen. Oli ihan välttämätöntä ostaa myös yksi pieni vyyhti paperinarua, että pääsen heti kokeilemaan. Kotonahan tietenkin olisi ollut erivärisiä paperinaruja, mutta en malttanut odottaa muutamaa päivää, että pääsen aloittamaan. 

Nyörintekokone
Tällaisen korun sain aikaiseksi ensimmäisenä. Lukon ostin samaisesta liikkeestä, hilut nauhaan osti ystäväni Rovaniemen kädentaitomessuilta keväällä. Tämä koru on tehty laitteen pienemmällä päällä. Seuraavaksi taidan kokeilla paksumman nyörin tekemistä.
kaulanauha paperinarusta
isoäidinneliö

Nuorimmaiseni imi inspiraatiota mm. virkkaukseen isäntäperheen tyttäriltä ja kotona alkoi välittömästi syntyä isoa isoäidinneliötä. Äidin tekemistä isoäidinneliöistä inspistä ei kuulemma ollut tullut. Pääsenpä kuitenkin eroon omista paksujen lankojen jämistä! 

Kiitoksia Tiinan perheelle, että saimme tulla vieraisille! Oli hauska vaihtaa ajatuksia ja saada uutta inspiraatiota. Toivottavasti nähdään pian!







Lumipalloheisi ja syreeni
Meillä on tänään oikein aurinkoinen ja lämmin päivä. Oli mukava leikata nurmikkoa ja nautiskella pihalla. Syreeni kukkii tosi komeasti, samoin lumipalloheisi. Parina edellisenä kesänä lumipallo on kärsinyt mustista ötököistä, mutta nyt niitä ei ole näkynyt. Johtuneeko ne kuivuudesta vai kuumuudesta? Nythän niistä kummastakaan ei ole ollut pelkoa. Ihanan rehevää on joka paikassa, mutta ei vähän kesäisempikään sää haittaisi. 

Syreeni
Töyhtöangervo aloittelee kukintaansa, pionit on nupulla

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Tutulta näyttää... ;-)

    Oli kiva kun kävitte. Harmi vain kun ilmat olivat mitä olivat, olisi ollut kiva ulkoilla ja retkeilläkin. Mutta ei me tylsistymään päästy kun näpertelyyn pääsimme vauhtiin. Kiva on kuulla, että mieleen jäi ideoita ja inspiraatioita, niitähän me itse kukin aina tarvitsemme.

    Helle ei haittaa vieläkään, toisin eilisen saattoi olla jopa satamatta. Eilen maalasimme koulun seiniin akvaariota ja metsäneläimiä. Tälle päivää on jäähallin logon vuoro. Niin sikäli mikäli nuo apukädet tellingeille jaksaisivat herätä...

    Onhan tässä taas vaikka ja mitä, uusi viikko ja uudet kujeet. Tytöt pystyttivät teltan Naukulaan, eli terassille, ettei ole taivasalla kastumassa. Yövieraita meillä on nytkin.

    Oli hyvä nähdä, jutella ja oivaltaa asioita. Kyllä se vaan vertaistuki on tärkeää.

    Halauksin ja lämpimin toivotuksin Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipä hei Tiina!

      Oli tosi mukava käydä. Ens kerralla sitten ulkoillaan ja retkeillään...?

      Mahtavasti teidän hommat etenee siellä, tytöt(kin) on niin reippaita ja luovia :) Toivottavasti se kuvien lisääminen nyt onnistuu, niin päästään me muutkin aina näkemään teidän uusia kuvatuksia.

      Terkut ja halit sinne!

      Poista