perjantai 31. toukokuuta 2019

Elämä on runo -peitto, osa 6

Ei mene enää kauan tämän peiton valmistumiseen. Mieli alkaa vaellella jo seuraavissa projekteissa: virkkausta, neulomista ja kudontaa suunnitelmissa. Vähän myös ompelua. Lankojen värjäämistä. Kirjomista ja kudontaa... Ainakin niitä on mielessä. On toki muutakin puuhaa, kotona niin sisällä kuin pihallakin sekä mökin remontin suunnittelua. Eipä taida tulla kesällä aika pitkäksi, kun päivät menee kuitenkin enimmäkseen työpaikalla. 

Huomenna on lapsilla kevätjuhlat. Tyttäristäni yksi valmistuu ensihoitajaksi ja yksi päättää peruskoulunsa. Juhlimisen paikka siis :) Tänään olen kuitenkin viettämässä yksinäni vapaapäivää kotona - oli tarkoitus viettää sitä muuten kuin flunssassa. No, ulkona on melkoinen myrsky, joten yritän tehdä mukavia juttuja sisätiloissa ja nauttia hiljaisuudesta.

Elämä on runo -peiton kuulumisia oli aikomukseni päivittää. Osan kuusi palaset ovat valmistuneet, tehty siis tässä vaiheessa paloista 30/35. Hyvältä tuntuu!

Kuudennen palasen nimi on Ei kahta ilman kolmatta. 
Elämä on runo -peiton osa VI, Ei kahta ilman kolmatta

Palasen runo 

12. Kolme kaunista

Kaks´on kaunista kesällä:
Lehti puussa, ruoho maassa,
Minä kohta kolmantena,
Minä lehti liehumassa,
Minä kukka kuulumassa,
Minä heinä heilumassa.

Vaan en huoli, huoli´kana,
Hyvä heinä heilumahan,
Hyvä kukka kuulumahan.

Lemmenlehti liehumahan;
Ei pahat hyvästä tieä,
Ei katalat kaunihista,
Rupalötöt ruskiasta.
Pullosuut punaverestä.

- Kanteletar II:12

Lämpimät onnittelut kaikille viikonloppuna juhliaan viettäville! 

tiistai 21. toukokuuta 2019

Rovaniemen kädentaitomessuilla

Viikonloppuna pidettiin Rovaniemellä kädentaitomessut. Edellinen kerta taisikin jäädä minulla väliin, tai ehkä jopa jätin sen väliin, koska en vähään aikaan ollut löytänyt messuilta mukaani mitään, en edes uusia ideoita.

Tällä kertaa oli hyvä syy lähteä messuille. Annoin ystävälleni syntymäpäivälahjaksi "lahjakortin", jossa lupasin viedä hänet messuille ja käyttää syömässä messupäivän jälkeen. Meillähän vierähtikin reissulla koko päivä: muutama tunti messuilemassa ja sitten terassilla syömässä hitaasti nautiskellen kesäisestä päivästä ja hyvästä ruuasta.

Mitä sitten tarttui messuilta mukaan? Ennakkoon olin päättänyt hakea sieltä ontelo- ja poppanakudetta. Olen saanut nimittäin ontelokudejämiä muutaman kerän, ja toivoin löytäväni niistä jotakin lisää - löysinkin, mustaa, paksua kudetta. Tarkoitukseni on alkaa virkata siitä vessaan/kylppäriin mattoa jossain välissä. Poppanakudetta olen yrittänyt löytää lähempää jo pitkään. Minulla on pikkupuissa poppanaloimi, jota haluan tehdä vähemmäksi. Liinan/liinojen raitoihin löytyy kotoa poppanakuteita, mutta ei vaaleaa pohjaväriä. Eikä sitä ole tullut vastaan muuallakaan tässä vuoden aikana. Messuilta lähti mukaani valkoista kudetta. En vielä tiedä, minkä verran liinaa kuteistani tulee, mutta sillä ei ole oikeastaan väliäkään. Tulee mitä tulee, kunhan saan edes yhden liinan tehtyä. 

Kuteiden lisäksi tein muutaman heräteostoksen :) Niihin kuului paksu virkkuukoukku mattoa varten, paria erilaista tukikangasta applikointiin ja ompeluun, "neppareita" vaikka laukkuun, Kankaisen suloisia tilkkupaloja, pari kerää hamppulankaa ja oijoi, Shopperi - paperinahkainen olkalaukun tarvikepaketti Tuulia Designilta. Tekemistä riittää taa pitkäksi aikaa!

Pisti silmään, että messuilla oli todella paljon printtitrikoo- ja collegekankaita. Melkein teki mieli ostaa myös joku tunikakangas, mutta ehkä sitten ensi kerralla!

lauantai 4. toukokuuta 2019

Elämä on runo -peitto, osa 5 ja liitos

Pitkästä aikaa peittokuulumisia. Se edistyy kyllä, mutta siitä kirjoittamaan ei meinaa muilta touhuilta ja kirjoittamisilta ehtiä.

Mutta nyt: Osa 5, Niittyvilla Elämä on runo -neulepeitosta on tällainen:
Elämä on runo peiton osa V, Niittyvilla

Tähän palaseen liittyy runo

Kesäyö

Kentillä kasteisilla 
hämärä käy yli maan.
Valkea niittyvilla 
vielä on valveillaan.

Katsoen kummissansa 
kuinka rukoukseen
kaikkien kukkien kansa 
kumartui hiljaiseen.

Kuusen latvasta ääni 
pienoisen huilun soi,
minäkin kumarran pääni.
Minunkin sisälläni soi.

- Aaro Hellaakoski

Olen hionut neulomistaktiikkaani tässä jo jokin aika sitten. En teekään kaikkia paloja valmiiksi ennen yhdistämistä (en enää malttanut odottaa valmiimman lopputuloksen näkemistä), vaan yhdistelen osia joko yksi pala kerrallaan tai yksi vinorivi kerrallaan.

Tästä virkatusta liitoksesta tulee hyvännäköinen! Varmasti otan tämän liittämistavan käyttöön myöhemminkin.
Peiton liitos virkkaamalla
Liitoksellakin on tottakai oma ihana, aiheeseen sopiva runonsa, 

Tilkkupeite

Tilkkuja järjesteltiin, vaan eipä tullut kauniimpaa,
on kovin ristiriitaista, kovin kirjavaa.
On kuvioihin pantu ja väreihin huolta,
on käytetty nurjaa ja oikeaa puolta.
Mutta värejä ei riittänyt, harmaa on laita,
ja keskellä kiistelevät pilkku ja raita.

Vaan talven pakkasöinä sydäntä kovin paleltaa,
ja lämmin tulee löytää, niin kuin sen saa.
Paremmin kääri jalkasi ja hartiasi peitteeseen.
Rakkaaksi tulee vielä se kaikin tilkkuineen.

- Aale Tynni

Peitto alkaa oikeasti näyttää jo peitolta. Toinen kissoista tulee aina peitolle, kun levitän sen lattialle. Se kiehnää, pyörii, puree ja potkii peittoa, minkä ehtii. Meidän höppänä ♥