sunnuntai 12. elokuuta 2018

Työtuolin kunnostus

Olin saanut käytetyn työtuolin, joka oli muuten hyvässä kunnossa, mutta päällinen jo kulunut, kulahtanut ja muutenkin surkea.
Istuimen istuinosa ja selkänoja ovat puisia. Nämä mieheni oli kunnostanut etukäteen. 
Kesti vain vielä pitkään ennen kuin minulla tuli innostus ja aikaa alkaa päällisten vaihtoon, mutta nyt se hetki helteillä vihdoin tuli. Oli ihana istua pihalla, leikata ja ommella sekä nitoa päällinen tuoliin. 
Käytin vanhoja kangasosia kaavoina ja huolittelin uudet kankaiset osat saumurilla. Kangas löytyi jälleen kotoa. Tästä Laura Ashleyn kukkakankaasta on aikanaan ommeltu pari sisustustyynyä.
Tilda-neulatyynyni
Oikeata vaahtomuovia kotoa ei löytynyt, enkä halunnut käydä ostamassakaan, vaan ajattelin testata miten vanulevy kolminkertaisena toimii pehmusteena. 
Ihan kivalta tuoli nyt valmiina näyttää, eikö? Voi olla, ettei vanu pehmusteena toimi, tai kangas ei kovin kauan kestä, mutta päälystetään sitten ensi kerralla paremmilla materiaaleilla. Tämä oli niin nopea homma, että kehtaa tehdä pariinkin kertaan ;)


Istuin sai sittemmin vielä renkaat alleen ja tuoli pääsi käyttöön.

Helteitä riitti tällä lomalla, joten teki useana päivänä mieli vain lomailla, olla vaan ja käydä vaikka veneilemässä taikka uimassa. Muut ei-pakolliset hommat tehtiin, kun siltä tuntui - tai tehdään sitten myöhemmin syksyllä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti