sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vappuja!

Hauskaa valkeaa vappua!

Sää on ollut aikamoinen puheenaihe viime aikoina siellä sun täällä. Meilläkin on vielä paljon lunta, ja lisää tuntuu tulevan melkein joka päivä... Ei aivan heti uskoisi, että on vapun ja toukokuun aika!
Säästä huolimatta on vappu - onhan simapullot korkattu ja munkit paistettu? Meillä siman tekee iskä ja munkit paistaa äiti. 
Tänä vuonna päätin tehdä gluteenittomia munkkeja pyrkiessäni välttämään kotimaisia jauhoja. Reseptiksi valikoitui tämä: http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/gluteenittomat-munkit.aspx 
Munkeista ei tullut kauniita, mutta maku ja rakenne niissä on kohdillaan. Tykkäsin, ja muillekin kelpaa! Tätä ohjetta voin käyttää myöhemminkin! 


Aiemmin ajattelin, että ei kai tähän aikaan vuodesta kehtaa enää kuvia lapasista ja villasukista lisätä (tai niistä edes kirjoittaa), mutta kun ei niitä ilmankaan tunnu pärjäävän, niin tässä tulee:
Ystävänpäiväsukat ja -lapaset
Kirjoitin maaliskuussa näistä tyttärelle neulomistani ystävänpäiväsukista (http://niinuskanblogi.blogspot.fi/2017/03/kalenterisukkia.html). Ohje niihin löytyy mm. Ravelrysta: http://www.ravelry. .com/patterns/library/ystavanpaivasukat-2017 
Neuloin nyt viimein valmiiksi asti sukkien kaveriksi lapaset, niihin on ohje  Facebookin Taimitarhan lisäksi ainakin Ravelrystä: http://www.ravelry.com/patterns/library/ystavanpaivalapaset-2017 
Ystävänpäivälapaset
Lankana käytin Novitan Nallea, lapasiin riitti hyvin sukista jääneet jämäkerät. Kovasti vain toivomme ilmojen lämpenemistä, ettei näitä tarvisi enää tälle keväälle käyttää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti