sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vappuja!

Hauskaa valkeaa vappua!

Sää on ollut aikamoinen puheenaihe viime aikoina siellä sun täällä. Meilläkin on vielä paljon lunta, ja lisää tuntuu tulevan melkein joka päivä... Ei aivan heti uskoisi, että on vapun ja toukokuun aika!
Säästä huolimatta on vappu - onhan simapullot korkattu ja munkit paistettu? Meillä siman tekee iskä ja munkit paistaa äiti. 
Tänä vuonna päätin tehdä gluteenittomia munkkeja pyrkiessäni välttämään kotimaisia jauhoja. Reseptiksi valikoitui tämä: http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/gluteenittomat-munkit.aspx 
Munkeista ei tullut kauniita, mutta maku ja rakenne niissä on kohdillaan. Tykkäsin, ja muillekin kelpaa! Tätä ohjetta voin käyttää myöhemminkin! 


Aiemmin ajattelin, että ei kai tähän aikaan vuodesta kehtaa enää kuvia lapasista ja villasukista lisätä (tai niistä edes kirjoittaa), mutta kun ei niitä ilmankaan tunnu pärjäävän, niin tässä tulee:
Ystävänpäiväsukat ja -lapaset
Kirjoitin maaliskuussa näistä tyttärelle neulomistani ystävänpäiväsukista (http://niinuskanblogi.blogspot.fi/2017/03/kalenterisukkia.html). Ohje niihin löytyy mm. Ravelrysta: http://www.ravelry. .com/patterns/library/ystavanpaivasukat-2017 
Neuloin nyt viimein valmiiksi asti sukkien kaveriksi lapaset, niihin on ohje  Facebookin Taimitarhan lisäksi ainakin Ravelrystä: http://www.ravelry.com/patterns/library/ystavanpaivalapaset-2017 
Ystävänpäivälapaset
Lankana käytin Novitan Nallea, lapasiin riitti hyvin sukista jääneet jämäkerät. Kovasti vain toivomme ilmojen lämpenemistä, ettei näitä tarvisi enää tälle keväälle käyttää :)

sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Keväistä ulkoilua ja Tornionjokilaakson päivämatkailua

Aavasaksalla
Teimme eilen koko perheen päiväreissun Aavasaksalle, sillä lapsemme halusivat päästä laskettelemaan. Toinen ei ollut päässyt laskemaan koskaan ennen ja toinen oli käynyt kerran. Itse olin laskenut noin 30 vuotta sitten pari kertaa ja miehenkin edellisestä laskettelureissusta oli ainakin 25 vuotta. Isän laskettelu sujui mallikkaasti, ja hän sitten meitä muita tietysti opettikin. Kivaa oli, vaikka välillä hirvittikin! Ehkä me käydään laskemista harjoittelemassa joskus toistekin - toivottavasti ei mene 30 vuotta ennen sitä.

Paperivalo shop
Halusin kertoa reissusta lähinnä siksi, että piipahdimme matkan varrella Karungissa Paperivalo-myymälässä. Olin suunnitellut käyväni siellä jo pitkään, ja nyt vihdoin pääsin. Kivilompolon Sirpa siellä miehensä kanssa pitää kaunista ja viihtyisää putiikkiaan, mutta  onneksi tuotteita on saatavilla muualtakin. 

Aivan ihastuttavia ovat nämä paperituotteet! Ellei ne ole tuttuja, katsokaapa vaikka tänne: http://www.paperivalo.fi/etusivu








Selkäsaaressa

Olen viime viikot kärsinyt sitkeästä alaselän kivusta ja yrittänyt sitä parannella ulkona liikkumalla. Siksipä käsityöjutut jää ensi kertaan, niiden tekemistä olen vähän varonut, kun istuminen on myrkkyä.

Meilläpäin on vielä täysi talvi ja on ollut mahtavaa käydä meren jäällä ja saaressa kävelemässä kun välillä on myös paistanut. Ei silti, kyllä minä tämän talven voisin jo kesäksi vaihtaa ja mennä merelle vaikka uimaan tai veneilemään!
Kemin Lumilinnaa mereltä















Mukavaa alkavaa viikkoa! 
Toivottavasti se toisi tullessaan lämpimiä kevättuulia ja aurinkoisia päiviä! 

perjantai 14. huhtikuuta 2017

Taiton päivää ja pääsiäistä

Hyvää pääsiäistä!


Taitoviikon ja vuoden käsityötekniikan kunniaksi päätin testata makrameeta. Olin pitkään pyöritellyt ompeluhuoneessani juuttinarukerää miettien, mitähän siitä mahtaa syntyä. 


Löysin kivannäköisen amppelin ohjeen ja siinä se oli, vihdoin tämä naru löysi paikkansa.


Amppeliin tarvitset vain narua, ruukku, mittanauha ja sakset. Ei siis mitään välineurheilua eikä hifistelyä! 


Alkuvalmistelut
Ensimmäisestä solmusta se lähti
Toinen solmunpuolikas tehdään perään peilikuvana (ei kuvaa...)

Solmua solmun perään ja kohta näytti tältä
Välillä tuntui, että mahtaako tästä sittenkään tulla mitään - löytääkö narut oikean parinsa..?
Mutta niin ne löysivät ja lopputulos näyttää tältä
TA-DAA! 
Ei mennyt kauan eikä tullut kalliiksi. Saattaa hyvinkin olla, että tämä ei ollut viimeinen kerta kun makrameen kanssa näpersin ;)
Jos pääsiäisen aikaan tulee aika pitkäksi, kokeilepas vaikka munien värjäystä. 

Kun tulee pääsiäinen,
silloin alkaa kevät.
Pienet kissat valkoisina
pajuun kiipeilevät.
Muutakin on kummaa;
kukko helttapäinen
munii munat koreat,
kun on pääsiäinen.

Aale Tynni

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Taidon ja käsityön viikko

Tiesitkö, että parhaillaan on meneillään Taidon ja käsityön viikko 2017? Taidon ja käsityön teemaviikkoa vietetään vuosittain huhtikuussa sillä viikolla, jolla Taito viettää nimipäiviään. Eri paikkakunnilla järjestetään erilaisia käsityötapahtumia tämän viikon aikana. 

Entä tiesitkö, että vuoden käsityötekniikka on tänä vuonna makramee?

Makramee on tekniikka, jota en ole koskaan kokeillut. Tämän vuoden kunniaksi olen kyllä päättänyt sitä testata. Jos sinulla on sama tilanne ja makramee kiinnostaa, esim. täältä löytyy ohje kaulakoruun: http://www.taito.fi/toimintaa/vuoden-kaesityoetekniikka-2017-makramee/makramee-kaulakoru-ohje/

Jos olet Facebookissa, käyhän tykkäämässä Onni elää käsityössä -sivustosta, jota ylläpitää Taitoliitto. Sieltä löytyy paljon mielenkiintoista ja ajankohtaista tietoa käsitöihin liittyen.

Facebookista puheenollen... Taimitarhalla on alkanut juuri tänään uusi KnitALong-sukkaprojekti pääsiäiseksi. Saattaa olla, että minulla nämä jää nyt väliin kun tuntuu muita projekteja riittävän ja sukkakiintiö on ehkä hetkeksi täynnä. Tai sitten käy niin, kuten aina, kun vähän aikaa seuraan toisten aikaansaannoksia, on pakko aloittaa omat :)

Nyt virpomisvitsojen kimppuun! Mukavaa palmusunnuntaita! 

Virvon, varvon,
tuoreeks, terveeks,
tulevaks vuodeks,
vitsa sulle, palkka mulle!

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Lisää Klompelompea

Ihanan aurinkoista sunnuntaiaamua!
Kuten viimeksi mainitsin, olen aivan ihastunut kirjaan Klompelompe - ihania neuleita lapsille. Neuloin siitä nyt kuvan lapsenlapselleni syksyksi villahousut. 

Ohjeena käytin enimmäkseen Kovispöksyjä, mutta vyötärön kohdalla käytin Sydänhousujen mittoja, sillä en halunnut haarojen roikkuvan kuten Kovispöksyissä. 
juuri höyrytetyt, vielä kosteat villahousut 
Lankana käytin Sandnes Garnin Smart-lankaa, jonka olin saanut tyttäreltäni lahjaksi. Antaessaan lahjan aikoinaan hän sanoi, että jos en keksi muuta, niin voisin neuloa langasta hänen pojalleen jotain. Ehkä olisin keksinyt langasta muutakin, mutta kun näin kirjan, tiesin mitä tulen neulomaan - tai ainakin kenelle

Höyrytin housuja kattilassa hetken ja valmiiden housujen vyötärölle kiinnitin pienen käsintehty-merkin.
Kissat vain taisivat olla välillä sitä mieltä, että jäävät liian vähälle huomiolle ja pyrkivät tekemään kaikkensa sitä saadakseen...
Eilen vietimme nuorimmaisen kaverisynttäreitä. Minäkin uskaltauduin herkuttelemaan mutakakulla ja jäätelöllä, ja selvisin ilman isompia oireita. Jipii :)
Kuvan teen hankin tyttäreltäni, joka on pian avaamassa Tornioon Slow cafe and yoga -joogakahvilaa. Pysykää kuulolla, ajankohtaista tietoa löytyy mm. facebookista: https://www.facebook.com/slowkahvila/?fref=ts