sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kuinka korjata hajonneet farkut?

Ystävälläni on ihan käsittämätön taito onnistua repimään farkkunsa. Koska meillä on jonkinlainen kirjoittamaton YYA-sopimus, olen yrittänyt auttaa pelastamaan näistä housuista mitä pelastettavissa on ollut. 

Tämä korjaus oli helpoin, kun oli tullut siisti palkeenkieli. Kuvassa olen jo siistinyt repeämän leikkaamalla pitkät, repsottavat langanpätkät pois.
Korjaus voidaan tehdä useammallakin tavalla, mutta jos haluaa siistin ja mahdollisimman huomaamattoman jäljen, tehdään näin:

Leikataan liimattavasta tukikankaasta reilusti reikää suurempi pala ja silitetään se reiän päälle nurjalta puolelta. Tämän jälkeen oikealta puolelta ommellaan siksakilla (tai suoralla ompeleella) niin, että ompeleen reuna tulee ehjän kankaan puolelle. 
Osa kankaista on ollut vielä suhteellisen helppo käsitellä, mutta osa on niin rispautuvaa materiaalia, että saapa nähdä kauanko kestää. Ellei kestä, farkkuja voi onneksi uusiokäyttää hyvinkin monella tavalla.



Siisteimmän jäljen farkkuihin saa, kun ompelee useammalla erisävyisellä langalla - eiväthän farkutkaan yleensä ole ihan yksiväriset jos tarkemmin katsoo.


PS. Hyvää syntymäpäivää Sarille ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti