sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Heippa heinäkuu!

Mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeampaa aika tuntuu menevän... Varsinkin nämä kesät - enää reilu viikko, kun koululaisilla loma loppuu ja palataan siltäkin osin arkeen. Onneksi näistä heinäkuun päivistä ja -illoista on päässyt nauttimaan myös säiden puolesta.

Täytyy sanoa, ettei harmita vaikka en ole kesälomareissuille tänä kesänä päässytkään. Kemissä on järjestetty mukavia tapahtumia ja sisäsatama on se paikkakuntalaisten toinen olohuone, jossa tavataan tuttuja ja vietetään aikaa. 

Tässäpä pari iltakuvaa Kemin sisäsatamasta 

 Muutama kuva jäi muistoksi myös melontaretkeltä, jonka teimme Leijonaemoporukan kanssa viime viikolla
(ei ihme, että välillä saattoi tuntua hieman raskaalta, kun oli noin ylämäkeä ;) )

Muistoksi retkeltä nappasin pari lumpeenkukkaa, vaikka eivät ne maljakossa ikävä kyllä oikein viihtyneetkään
Melontaretken varasimme Lapinmeren Melontakeskuksesta ja mm. tällaisessa maisemassa me hetken meloimme, joskin auringonpaisteessa
midnight sun
Menneen viikon olin yksin kotosalla kissojen kanssa, kun muu perhe oli reissuillansa. Mitä teillä tekee äiti, joka jää yksin kotiin? Ensimmäisenä tietysti siivoaa ja pyykkää...? Ainakin useimmat äidit kuulostavat tekevän niin - niin minäkin tein. 
Välillä työpäivien jälkeen istahdin pihalle virkkaamaan ja nauttimaan lämpimästä auringonpaisteesta. Iltaisin saatoimme yrittää pikkukissan kanssa hieman neulomista. Pääsin aloittamaan uusia villasukkia, kun hame alkaa olla valmis. En saanut siitä vielä kuvia, sillä on se prässäämättä ja napit kiinnittämättä. Ens kerralla tullee sitten jo kuvia valmiista hameesta!
En minä aikaipaa pimeää, märkää ja tuulista syksyä ollenkaan. Onneksi on vielä elokuu ennen sitä! Nautitaanhan vielä?
päivänlilja
  

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kuinka korjata hajonneet farkut?

Ystävälläni on ihan käsittämätön taito onnistua repimään farkkunsa. Koska meillä on jonkinlainen kirjoittamaton YYA-sopimus, olen yrittänyt auttaa pelastamaan näistä housuista mitä pelastettavissa on ollut. 

Tämä korjaus oli helpoin, kun oli tullut siisti palkeenkieli. Kuvassa olen jo siistinyt repeämän leikkaamalla pitkät, repsottavat langanpätkät pois.
Korjaus voidaan tehdä useammallakin tavalla, mutta jos haluaa siistin ja mahdollisimman huomaamattoman jäljen, tehdään näin:

Leikataan liimattavasta tukikankaasta reilusti reikää suurempi pala ja silitetään se reiän päälle nurjalta puolelta. Tämän jälkeen oikealta puolelta ommellaan siksakilla (tai suoralla ompeleella) niin, että ompeleen reuna tulee ehjän kankaan puolelle. 
Osa kankaista on ollut vielä suhteellisen helppo käsitellä, mutta osa on niin rispautuvaa materiaalia, että saapa nähdä kauanko kestää. Ellei kestä, farkkuja voi onneksi uusiokäyttää hyvinkin monella tavalla.



Siisteimmän jäljen farkkuihin saa, kun ompelee useammalla erisävyisellä langalla - eiväthän farkutkaan yleensä ole ihan yksiväriset jos tarkemmin katsoo.


PS. Hyvää syntymäpäivää Sarille ♥

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Vapaapäivän valintoja

Hyvää huomenta!

Eilinen päiväni meni hyväntekeväisyystapahtuman parissa, kun olin vapaaehtoisena mukana PS Kemin järjestämässä SatamaRun:ssa. Sää oli ainakin juoksemista ajatellen mitä parhain (ehkä joku toinen saattoi toivoa aurinkoisempaa...). Tapahtuman tuotolla saadaan järjestettyä lapsille uusia tai parempia liikuntamahdollisuuksia. Erityisesti mieltäni lämmittää se, että erityislapset saavat nyt oman liikuntakerhon, jonka järjestämiseen kaupungilla ei ole riittänyt resursseja. 
Lämmittelijöitä
Tämän päivän ohjelman sitten valitsenkin näiden kahden välillä: 

Menenkö jatkamaan terassille virkkaamista auringonpaisteeseen...
vai alanko nyppiä rikkaruohoja kukkapenkeistä, kun kerrankin ei sada ja pääsisi pihahommiin...? 
Niin.... Hyvin vaikea valinta, eikö?  

Ensi viikonlopunkin viettämisen valinta on vaikea. Haluaisin kovasti lähteä ystävän luo kyläilemään, mutta en tiedä jaksanko. Tunnun kärsivän univajeesta tai jostain muusta kummasta väsymyksestä, johon kiireiset viikot töissä ei yhtään auta. Tuskin auttaisi yömyöhään ystävän kanssa paljussa viinilasien kera höpöttäminenkään, mutta olisihan se houkutteleva ja mukava ajatus :)

Mutta siis, nyt ulos hommiin! 

mustikka-mansikkasoppaa

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Markkinoita ja futista

Perjantaina oli niin hieno sää, että innostuin käymään työpäivän jälkeen Torniossa Peräpohjolan markkinoilla. Tai oikeammin olin suunnitellutkin käyväni siellä ellei sada, sillä jokin viehättää minua kovasti tällaisessa vanhan ajan markkinameiningissä. Käyn ihastelemassa tunnelmaa ja toisten käsin tehtyjä töitä, olivatpa ne sitten neuleita, koruja, leivonnaisia tai jotakin muuta. Tällä kertaa mukaani tarttui kuitenkin vain herkkuja kotiin tuomisiksi. 
Herkkuja Peräpohjolan markkinoilta
Ehkä sitä vielä joskus itsekin pääsee markkinapöydän toiselle puolen..? Toivon niin.
Kotona olen alkanut repiä tyttären huoneesta vanhoja tapetteja pois. Pieni pintaremontti on ollut suunnitelmissa jo hyvinkin pitkään ja varmasti (jos vanhat merkit paikkaansa pitävät) pitkä projekti on vielä edessä. Mutta hiljaa hyvä tulee... Olen tosin ääneen tyttärelle luvannut, että huone on valmis koulun alkuun mennessä - saapa nähdä!? Tuntuu, ettei työpäivän jälkeen oikein ehdi eikä jaksa ja viikonloputkin näyttävät menevän ihan muissa touhuissa.
vanhat tapetit pois
Eilisiltana katselimme jälleen lasten kanssa EM-futista, jännäsimme Saksan puolesta. Tänään, ihan kohta, pidämme puolestaan peukkuja Islannille. Pelien aikana on hyvä virkata samalla, hame on jo puoliksi tehty :)
Pelit tulee vaan niin myöhään, että jos aamulla haluaa herätä töihin klo 5.45, on otettava päiväunet. Tänään sain unikaveriksi pikkukissan, joka on myös uskaltautunut meidän sänkyymme viime päivinä. Rento fiilis, eikö? 
 Mukavaa alkavaa viikkoa!