sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Röyhelöitä

Viime kerralla taisin lupailla kertovani, mitä suunnittelin neulovani tästä ihanasta vaaleanpunaisesta Dropsin Lace-langasta. Nyt voin näyttää, kun työ on valmis. 
Drops Lace
Lankakuppila Böökiltä
Langasta syntyi röyhelöhuivi. Huivin ohjeen olen jo kauan sitten löytänyt tästä ihastuttavasta ja inspiroivasta blogista: http://savittjagvetblogg.blogspot.fi/2012/04/sjalens-stickbeskrivning-pa-finska.html 


Tämä Lace-lanka oli yllättävän nopea neuloa, vaikka onkin ohutta. Yksi 100 gramman vyyhtikin riittää loistavasti: tämän kokoisia huiveja yhdestä vyyhdistä saisi kaksi. 

Yleensä en hirveästi tykkää neuloa ainaoikeaa, mutta tässä huivissa se on kaunis. Ohjeesta poiketen tein tähän huomattavasti useamman mallikerran, koska lanka on ohutta ja ohjeella olisi tullut liian lyhyt huivi.




teetee alpakka Pienestä Lankapuodista


Olen tehnyt kerran ennemminkin tällaisen huivin teeteen alpakka-langasta, mutta sen kanssa kävi hetki sitten vähän ohraisesti. Pesin huivin pesukoneessa ja totta kai se huovuttui. No, ei siinä suurta vahinkoa tullut, koska huivi oli venynyt liian pitkäksi. 







Nyt sekin huivi lämmittää mukavasti - vähän vain erinäköisenä :) Minun tulisi näköjään aina käyttää konepestävää lankaa, sillä olen vähän huoleton (= huolimaton) pyykkääjä... 

Tavoitteena oli saada huivi valmiiksi eilisiin juhliin mennessä. Tipalle se meni, mutta ehti se (aamulla tein viimeiset röyhelöt ja päättelin huivin). Vietimme nimittäin eilen Leijonaemojen 10-vuotisjuhlavuoden valokuvanäyttelyn avajaisia ja halusin huivin uudelle mekolleni kaveriksi.


Avajaiset olivat oikein onnistuneet. Oli mukava jakaa kunniakirjoja ja ruusuja Leijonaemo-perheitä auttaneille ihmisille, joista huomasi, kuinka ilahduttavaa ja tärkeää muistaminen oli heillekin. Ja olipa ihanaa, kun kerrankin sai pukeutua mekkoon :) Tällaiset hetket on vapaaehtoistyön helmiä! Erityiskiitos Sarille, että saan jakaa niitä kanssasi!



Nyt on takki vähän tyhjä. Eilen olin ihan rättipoikki. Illalla silti tajusin, että ei ole yhtään neulettakaan kesken! Mutta ei hätää, lankoja onneksi riittää ja pääsin äsken aloittamaan jotain taas aivan muuta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti