sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Virkistystä ja vapaaehtoistoimintaa

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Hypistelymuhveja työn alla
Tällä viikolla on vietetty vapaaehtoisten viikkoa. Haluan kirjoittaa aiheesta muutaman sanan siksi, että olen itsekin mukana parissa vapaaehtoistoiminnassa ja näen tällaisen toiminnan erittäin tärkeänä. 

Jos olette blogiani aiemmin seuranneet, tiedättekin jo, että olen mukana Lankakerä-ryhmässä. Siellä neulomme hyvän-tekeväisyysperiaatteella eri kohteisiin erilaisia juttuja. Vähän aikaa sitten toimitimme noin 250 paria villasukkia päiväkoteihin ja nyt teemme muistisairaille muhveja.

Lankakerä-ryhmälle järjestettiin oma virkistäytymisilta tällä viikolla. Saimme aikaan mm. tällaisen yhteisen taideteoksen, joka koottiin Majakkatalon seinälle. Tietämättä, että teemme yhteistä työtä, jokainen työsti omaa kuvaansa. Työstä syntyi myös "runo" niin, että kuvailimme teosta muutamalla adjektiivilla ja näitä käytettiin sitten runossa. Hauskaa yhdessä tekemistä :)
Lankakeräläisten taideteos













Toimin myös Leijonaemot ry:n vapaaehtoisena vertaisohjaajana. Tällä viikolla olin esittelemässä toimintaamme vapaaehtoisten päivässä. Tästä toiminntasta saatan kertoa myöhemmin enemmän, se on niin lähellä sydäntäni.

Eilen kävimme koko perheellä OYS:ssa, jossa tapasimme myös Janne Niinimaan ja Pietarinkadun Oilersien miehiä. Hekin olivat hyväntekeväisyysasialla, kertomassa kuinka lauantaina 19.12. Oulun jäähallissa pelattavan hyväntekeväisyysottelun lipputuloista suurin osa lahjoitetaan OYS:n osasto 51:n pikkupotilaiden hyväksi. Ihan loistavaa! Pääsimme myös samaiseen halliin katsomaan  Kärpät-HIFK -jääkiekkopeliä ja tapaamaan Kärppä-pelaajia pelin jälkeen. Ihan mahtavaa! Tämäkin tilaisuus pikkupotilaille oli järjestetty vapaaehtoistyöllä. Kiitos siitä!
Mikä tunnelma hallissa: Kärpät-HIFK 8-2
Vapaaehtoistyö antaa paljon - minulle ainakin se antaa enemmän kuin ottaa. Voihan siitä tehdä työtäkin, tekemistä varmasti riittäisi. Johonkin on vain vedettävä raja, mitä vapaaehtoisesti pystyy ja jaksaa tehdä, ja mikä kuuluu sitten ammattilaisten tehtäväksi. 

Muistakaahan vapaaehtoiset ja muutkin myös virkistäytyä välillä! Virkistystä itselleni on nyt tullut paitsi vapaaehtoisten muistamisten ja juhlimistamisen kautta myös viettämällä aikaa perheen ja ystävien kanssa. Tänään on sitten ihan lepopäivä. Ehkä se osittain kuluu jonkinlaisia käsitöitä tekemällä ja joulua suunnitellessa... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti