tiistai 15. joulukuuta 2015

Pussukka juuttikankaasta

Vielä ehtii tehdä pieniä lahjoja jouluksi vaikka ystäville! Itse ompelin tyttären koulun joulumyyjäisiin pari kuvassa olevaa pussia ja tein linnuille herkkuja pihalle. Ajattelin jakaa teillekin nämä kivat ideat: tänään ommellaan pusseja ja ensi kerralla tehdään linnunruokia.
Eräänä iltana istuin lattialla ja mietin, mitä ihmettä tekisin näistä juuttikankaista, joita oli metreittäin. Aloin selata nettiä ja löysin ihanan ohjeen, jota päätin hyödyntää. Ohje pussukkaan löytyy tästä blogista:  

Ompelin jokaisesta pussukasta vähän erilaisen, ja käytin niihin ainakin neljää erilaista servettiä. Kuvissa tosin näyttää nyt vain olevan yhtä mallia.

Kuvien liimauksessa kannattaa olla varovainen ja käyttää reilusti liima-vesiseosta, ettei kuvaan jäisi hirveästi valkoisia, irrallaan olevia kohtia. Kiinnitys tulee tehdä kuvaa painelemalla (keskeltä reunoille), ei siveltimellä vetämällä. Ohut servetti ei kestä niin kovaa käsittelyä vaan repeää. Varsinkin reunoissa kannattaa olla huolellinen. Käytin itse liimatessa myös pussin sisäpuolella suojana muovipussia, ettei liima leviä joka paikkaan. Kestää aikansa ennen kuin liima kuivuu, joten märkänä kuva näyttää ihan eriltä kuin sitten valmiina. 
työvälineitä
kuvan kiinnitystä
 Tällaisia näistä sitten tuli:
käytä vaikka kukkaruukun suojana

tai lahjapussina
Yhdeksän yötä vielä jouluun on...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti