keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Taidon ja käsityön viikko

Perinteistä taidon ja käsityön viikkoa vietetään huhtikuussa sillä viikolla, jolloin Taito viettää nimipäiväänsä (14.4.). Kyseisellä viikolla järjestetään erilaisia käsityötapahtumia mm. Taito- ja käsityökeskuksissa ympäri Suomen. Teemaviikon tarkoituksena on nostaa käsityön arvostusta ja innostaa ihmisiä käsitöiden tekemiseen. 

Jokainen meistä voi halutessaan olla puuhaamassa omaa Taidon ja käsityön viikkoa. Kutsu vaikka ystäväsi tekemään käsitöitä yhdessä! Minulla on ikävä kyllä vain tällä(kin) viikolla kaikenlaista muuta puuhaa ja menoa, että en jouda paljon käsitöitä tekemään. Vähän harmittaa, että jää myös viikonlopun Rovaniemen kädentaitomessut väliin. Menkäähän te käymään Lappi Areenalla, jos pääsette!

Lohipiirakkaa synttärivieraille
Yksi lapsistani vietti syntymäpäiväänsä viime viikolla ja toinen huomenna, kuinka ollakaan - Taiton päivänä. 

Tässä ollaan jos jonkinlaisia taidonnäytteitä saatu aikaan juhlia järjestettäessä viime viikonlopulle. Lapset on toki jo niin isoja, että mitään suuria juhlia ei vietetty, mutta aina on mukava viettää aikaa yhdessä ystävien ja läheisten kanssa. Synttärit on siihen hyvä syy. 

Lapset osallistuivat järjestelyihin todella paljon, pääsee nykyisin äiti jo aika helpolla... Mummulla oli sitten enemmän aikaa viettää pienen lapsenlapsensa kanssa, joka hänkin kasvaa ihan liian nopeasti.
päiväunet ♥
Minions-synttärikakun nuorimmainen sai toiveidensa mukaan ja sen toteutti ystäväni Tanja. Ihan mielettömän hieno ja hyvä tämä taidonnäyte olikin! Eikä loppunut kesken :)
Bob, handmade by Tanja
Omista räpellyksistäni vielä sen verran, että aloin testata pyöreiden isoäidinneliöiden virkkaamista. Mitähän näistä syntyy, vai syntyykö mitään..? Nooh, ehkä nämäkin joskus jostain paikkansa löytävät... 
Pyöreitä isoäidinneliöitä Novitan 7 veljeksestä
Ainiin! 
Tämän koko vuoden ja erityisesti tämän viikon käsityöteema on mosaiikki. Sitä taidan pitkästä aikaa kesällä viimeistään kokeilla, vaikka kavereiden kanssa. Tuletko mukaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti