sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Jotain pientä uudelle vauvalle

Ihanaa! Pikkuinen mies on syntynyt - miehestäni tuli kaksinkertainen pappa ja tyttäristämme jälleen tätejä.

Minä virkkasin vauvalle turvalonkeron 
ja tuttiketjun


sekä neuloin myssyn 


Turvalonkeroon ja tuttiketjuun käytin kotoa löytyneitä puuvillalankoja.

Turvalonkeroiden alkuperäinen tarina ja ohje löytyy täältä: 

Tuttiketjun virkkasin ohuesta puuvillalangasta viiden pylvään levyiseksi ja tein siihen matkan varrelle muutaman nypyn rivin keskimmäiseen pylvääseen.

Nyppy tehdään näin:
Virkkaa 5 p samaan silmukkaan, mutta jätä jokaien pylvään viimeinen läpiveto tekemättä, kunnes koukulla on 6 silmukkaa. Vedä lopuksi lanka kaikkien 6 silmukan läpi kerralla eli virkkaa kaikki nämä 5 pylvästää yhteen yhdeksi pylvääksi. 

Myssyn neuloin Katian Miski -langasta. Ohje on iki-ihanasta Klompelompe -kirjasta 
Andreasen Hjelmås, Steinsland: Klompelompe
En tehnyt suoraan Lentäjänlakkia enkä Vesselinmyssyä vaan sekoitin ohjeita keskenään vähän oman mieltymykseni mukaan. 

Aurinkoista kevätsunnuntaita!

maanantai 20. maaliskuuta 2017

Kirjoneulepanta

Tyttäreni halusi pannan. Tiedättehän sellaisen neulotun, joita käytettiin ysärillä? Kysyin pari kertaa, oletko tosissasi... :) Oli hän, joten eipä äipän auttanut kuin kaivella sopivia lankoja - mallin hän oli jo itse netistä löytänyt.
Panta Novita Nalle-langasta

Sovelsin linkin ohjetta (http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/suuri_kasityo/neulonta_ja_virkkaus/pantamuoti_palaa) sen verran, että jätin kuvion reunimmaiset kuvioneulesilmukat pois ja neuloin siitä vain keskimmäisen tähtikuvion.

Lankana käytin Novitan Nallea. Tämä oli kiva pieni väliprojekti, johon sai mukavasti kulumaan vähän jämälankoja ja tyttären tyytyväiseksi.


Kevään kunniaksi kävin itse vähän uudistumassa. Pitkään mietin, olenko jo liian vanha tällaisiin hiushöpsötyksiin - innostuin nimittäin vaalenpunaisista hiuksista. Esikoiseni sitä ehdotti, kun pyysin uusia ideoita. Mitä enemmän asiaa mietin, sitä enemmän innostuin, ja niin vain lopulta rohkaistuin enkä ole katunut. Väri ei pysynyt muutamaa pesua pidempään, mutta marketeistakin saatavilla colormaskeilla väriä voi vaikka vaihtaa viikottain halutessaan.

Mitäs olet mieltä?
Kiitos Riitalle Poppiin :)
Mukavia kevätpäiviä kaikille, 
ens kerralla ehkä pitkästä aikaa vähän vauvajuttuja ;)

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kalenterisukkia

Hyvää alkanutta vuotta kaikille ♥
Kolme kuukautta kirjoittamatta, olen tosi pahoillani - ette silti olleet unohtaneet lukea blogiani, joten kiitos, se merkitsee minulle oikein paljon! 

Useita viikkoja olin sairaana joulun aikaan kun flunssan päälle tuli influenssa. Koko perhe sairastimme joulun kovassa kuumeessa. Sen jälkeen on ollut erilaisia aikaavieviä muita juttuja, joista saatan kertoa joskus toiste ja käsityöt ovat todella jääneet nyt vähemmälle. Ja lisäksi, kun päivät istuu töissä tietokoneen ääressä, on aika vaikea saada itsensä sen ääreen vielä illalla tai viikonloppuakin. Mielessäni olette jatkuvasti olleet kaikesta huolimatta. 

Yksi ongelma tässä on ollut vielä se, että joudun siirtämään haluamani kuvat sähköpostin kautta blogiin, kun kotikoneen muisti on täynnä omasta muistista puhumattakaan ja OneDrive samoin, enkä ole ehtinyt niitä siivoilemaan uusia kuvia varten. 

Paljon olisi asiaa kertynyt, mutta jos nyt lopettaisin selittelemisen ja jotain kertoisinkin :)

Mainitsin edellisessä tekstissä facebookin Taimitarhan joulukalenterisukat. Kaikesta sairastelusta, joulu- ja muista kiireistä huolimatta tein sekä pitsisukat että kirjoneulesukat itselleni. 

Pitsineuleiset Novitan luonnonvalkoisesta Nalle-langasta oli viimeksi kesken, valmiina... 
 Kirjoneuleiset sukat graffitilla ja valkoisella seiskaveikalla tein joulun aikaan, ensin toisen ja sitten toisen 





Tämän jälkeen neuloin lapselleni myös ystävänpäiväsukat Nallesta samalla tyylillä 
- kohta kuulemma tulee myös kevät-/tai pääsiäissukat...


Mukavaa ja aurinkoista lomaa kaikille lomalaisille 
ja 
muille muuten vain kivaa alkavaa viikkoa!