sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Jännittävää jääkiekkoiltaa

Vielä finaalipeli jäljellä! Monet hommat on jääkiekon vuoksi jääneet (lue siirtyneet), mutta pelien aikana on tullut sitten neulottua sukkia. Tiukkaa tekee saada sukat valmiiksi illan pelin aikana, mutta yritys on kova. Sukkia monimutkaisempia käsitöitä ei ole tohtinut ottaa työn alle, että pystyy samalla pelejä seuraamaan.

Nämä vähän pitempivartiset sukat on neulottu Dropsin Fabel-langasta - yksiväristä ja printtilankaa 2 krs raidoilla. Langat on Lankakuppila Böökiltä.
Välillä on jouduttu menemään (kutimien kanssa tietenkin) kavereille katsomaan peliä, kun telkkarin kuva on kotona näyttänyt tältä: 

Nyt mulla on muutenkin "kiire" saada sukat valmiiksi, että pääsee aloittamaan seuraavaa työtä... Langat odottaa :) Sukkien ohjetta netistä etsiessä törmäsin kivaan ohjeeseen, jota alan virkkaamaan ihan pian. Kerron siitäkin sitten aikanaan...

Mukavaa ja jännittävää kiekkoiltaa!

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Jollei heilaa helluntaina, niin...

Heipä hei ja hyvää helluntaita!
Vanhalle kansalle helluntai on ollut ilon ja yhdessäolon sekä luonnon kauneudesta nauttimisen aikaa. Ennen nimittäin käytiin parhaimpiin pukeutuneena tansseissa ja katseltiin itselle kesäheilaa. Helluntain säästä myös ennakoitiin tulevan kesän säätä: "minkälainen on helluntain lauantai, sellainen koko kesä".  Nooh - kesäheilalle ei ole tarvetta, eikä eilisen perusteella ei ole kovin häävi kesä säiden puolestakaan tulossa. Ihan hyvin voin siis olla koko kesän töissä :)
Meillä vietetään tänään helluntain sijasta vielä äitienpäivää Isommat lapseni ja ainokainen lapsenlapseni tulevat käymään, kun olimme joka ikinen reissussa oikeana äitienpäivänä. Alkuviikosta vietimme äitienpäivää ja samalla hääpäiväämme kotijoukkojen kanssa - juhlaviikko menossa. Ihana nähdä kohta pikkumiestäkin, hän on kuulemma oppinut juuri seisomaan ilman tukea. Vauvat kasvaa ihan liian nopeasti!!
Viime viikolla kun olimme itse Rukalla reissussa, kissamme olivat eri paikoissa hoidossa. Nehän eivät olleet juuri tulleet toimeen keskenään tämän yhteisen reilun viiden kuukauden aikana. Ennen matkaa pikkukissa käytettiin steriloitavana ja se oli hoidossa Louen ammattioppilaitoksella. Tässä kuvassa kisu esittää kommenttinsa meidän lomareissusta: 
Jotain kummallista leikkauksen ansiosta tapahtui, sillä vanhempi kissa näyttää nyt alkavan vihdoin hyväksyä pikkukissan. 
Pikku-Helka saa nyt rauhassa olla siellä missä muutkin, ja käyttää kyllä heti tilaisuutensa hyväkseen. 
Helka auttaa lapsia läksyissä...
Ja Helka auttaa äitiä mm. ompeluhommissa...

Vielä en muuten kerro, mitä tuosta ompeluprojektista on tulossa, mutta kuulette ja näette sen sitten aikanaan valmiina. 






Mukavaa ilon ja yhdessäolon päivää teillekin :)

lauantai 7. toukokuuta 2016

Kevätkiireitä

Anteeksi! Anteeksi, etten ole kirjoitellut. On ollut kaikenlaisia kevätkiireitä - tuntuu, että koko ajan olen ollut menossa tai tekemässä jotain. Kaikki käsityötkin on jääneet moneksi viikoksi.
 
kukkapenkki odottaa...
Kevät on aika, jolloin kerhot ja jumpat loppuu. Niin myös meillä. Joogatunnitkin loppui ja tilalle on tullut ulkoilua ja kuntosalilla käyntiä.
 
Pihahommat odottaa tekijäänsä... Jokohan sitä tulevalla viikolla ehtisi haravan varteen? Kukkapenkit ei näytä vielä ollenkaan mukavilta!
 
Keväällä on myös mm. korjattava veroehdotukset, koska ehdotuksen ulkopuolella olevat tulot ja menot käsitöistäkin on ilmoitettava. Nyt on sen lisäksi ollut täytettävänä erinäisiä Kelan hakemuksia. Ne vaativat oman aikansa, ajan jolloin voi täysin keskittyä siihen mitä on tekemässä. Työpäivien jälkeen on turha edes yrittää mitään paperisulkeisia. Nyt ne on kuitenkin tehty! 
 
 Kevääseen kuuluu tottakai myös vappu!
Vappusima käymässä
 
Vappuhan alkaa siitä, kun saadaan simaämpäri keittiön pöydälle odottamaan pullotusta ja onhan sitä myös itse paistetut munkit...
 
 
 
 
Vappupäivään meillä perinteisesti kuuluu kaupungilla käynti ja kesän ensimmäiset jäätelöt.













 
 

Tänä vuonna sattui niin hyvä sää vappupäivälle, että kiipesimme kaupungintalon katolle katselemaan kotikaupungin maisemia. Kiipesimme siis oikeasti 13 kerrosta portaita (hissiin oli pitkä jono...). Mitään tekemistä kiipeämisellehän ei ollut sillä, että jäimme pari viikkoa aiemmin sairaalan hissiin jumiin ja äidillä saattaa olla pienehkö ahtaanpaikankammo :)
Kemiä kaupungintalon katolta katsottuna


Keväthän kuuluu toki myös kissoille. Meidän pikkuiselle tuli ensimmäinen kiima-aika, joka koetteli koko perheen kärsivällisyyttä lähes viikon. Kukaan ei saanut juuri edes nukuttua. Nyt on pikkukissa leikattu ja tämän pitäisi olla historiaa. Kissaraukka oli itsekin ihmeissään, kun ei tiennyt miten päin olla ja miksi piti valvoa silmät ristissä, vaikka kuinka olisi nukuttanut. Ja mikä ääni niin pienestä kissasta voikaan lähteä?!
 
 



Toukokuussa vietetään tottakai myös äitienpäivää. Tänä vuonna me vietämme sitä Rukalla, jossa olemme parhaillaan noin kymmenen perheen porukalla. Itse odotin tältä reissulta lähinnä aikaa levätä ja ladata akkuja kaiken kiireen jälkeen. Ensimmäisenä päivänä tulikin otettua parit päiväunet ja nukuttua vielä niiden jälkeen pitkät yöunet. Harvinaisen hyvin yöuni maistuikin pienen, mutta hyytävän kylmän uinnin jälkeen!
 


Lapsille olin varannut perjantaille etukäteen tunnin maastoratsastusretken. Ihan uskomaton kesäinen päivä sattui, kuten lähes koko viikonlopulle! Mittarin mukaan parikymmentä astetta, mikä näkyykin kyllä myös meikäläisen iholla... 


Ruskalaukan Sabina






Pikkukissa vietiin matkan varrella Louelle ammattiopiston pieneläinhoitolaan. Sen oli tarkoitus päästä kotihoitoon ystäväperheeseen, mutta kun se oli juuri leikattu, perheenpää varasi sille hoitolapaikan. Huomenna nähdään ja kuullaan, miten on mennyt.
 
Olen minä tällä reissulla ehtinyt tehdä vähän muutakin kuin nukkua, uida, syödä ja ottaa aurinkoa perheiden yhteisen ohjelman ohella. Otin kotoa kirjan ja aikuisten värityskirjan mukaan. Kirjaa olin lukenut yli 3 kuukautta ja nyt sain sen luettua loppuun! En ehkä hetkeen hae luettavaa kirjastosta, kun lukeminen on ollut näin työlästä.. Värittäminen on ollut sopivaa puuhaa aamuiksi, kun toiset on vielä nukkuneet.  
 
No mutta tokihan minä otin mukaani myös puikot ja lankaa! Villasukkia en tällä reissulla ajatellut tehdä, vaan vaihdoin kesäisempiin lankoihin ja neuloin pari TiskiNättiä Novitan Bambu-langasta. Päättely jäi vielä kotiin. Olikin jo niin ikävä neuleiden pariin, että olen nyt todella nauttinut auringonpaisteessa istuskelusta puikot heiluen!


TiskiNättejä Novitan bambusta
Nyt kuulkaas lähden vielä käymään ulkona pienellä iltalenkillä. Unihiekkaa (tai siitepölyä?) alkaa olla jo silmät täynnä.
 
Ihanaa äitienpäivää kaikki ihanat äidit! Olette huomisen juhlapäivänne ansainneet ♥