keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Pöllöillään

Pikkuinen Reetta-ystävämme on paljon perheeni mielessä. Reetan voimaeläin on pöllö, mikä näkyy monessa paikassa, ei vähiten hänen tekemässään taiteessa. Reetta on nuoresta iästään huolimatta äärettömän lahjakas monessakin asiassa. 
Reetan alkuperäinen taulu OYS:ssa
Kukapas se ei pöllöistä tykkäisi? Minäkin olen vuosien aikana virkkaillut pöllöjä. Ensin tein yhden tyttäreni kaverille synttärilahjaksi. Lahja oli niin mieluisa, että päivänsankarin muutkin vieraat halusivat samanlaisen. Niin näitä alkoi syntyä pikkuhiljaa lahjoiksi ja jotkut ovat löytäneet kotinsa tai tiensä lahjapakettiin mm. myyjäisistä.
Lahja
Minun pöllöillä on jokaisella oma persoonallisuutensa ja nimensä, yksikään ei ole samanlainen kuin toinen - vaikka ulkoisesti saattavat muistuttaa toisiaan.
Ilmari, Kerttu, Hilda ja Onni


Pöllöjen tekeminen on leppoisaa puuhaa ja onnistuu vähemmän virkanneiltakin. Ensin virkataan kaksi samanlaista kappaletta, vartalon molemmat puolet korvineen. Olen itse käyttänyt näihin Novitan Miami -lankaa, joka on mukavan pehmeää. 
Virkataan myös silmät ja nenä, ommellaan ne kiinni toiseen kappaleeseen. (Silmät ja nenän olen virkannut ohuemmista virkkauslangoista.) Tämän jälkeen virkataan kappaleet yhteen nurjat puolet vastakkain kiinteillä silmukoilla, mutta jätetään täyttöaukko. Aukosta pöllö täytetään vanulla ja virkataan reuna loppuun asti kiinni. Pöllöjä voi koristella vielä haluamallaan tavalla. Muistathan kiinnittää kaikki osat tiukasti ja hyvin kiinni, etenkin jos pöllö tulee pienen lapsen käyttöön!
 Pöllöjen myötä lähetän paljon voimahalauksia Selviytyjä-Reetalle perheineen, 
olette rakkaita!
Eevertti ja Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti