sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Junasukat ja vauvan myssy

Tällä viikolla vietettiin Lasten oikeuksien päivää. Juhlapäivän kunniaksi upouudessa päiväkodissamme järjestettiin viralliset avajaiset, jonne myös minulle tuli kutsu. Olin kutsusta iloisesti yllättynyt, en osannut vähääkään odottaa sellaista. Oli mukava huomata, että kädentaitoja ja tekstiilitaidetta arvostetaan noin paljon :) Huovutustauluni olivat löytäneet paikkansa seinältä ja saaneet seurakseen hopeiset laatat. 

Lapsista puheenollen ajattelin tämän päivän tekstinkin kirjoittaa lapsiin, tai lähinnä lasten neuleisiin, liittyen. 

Lapsethan kasvavat tosi nopeasti. Ainakin tyttäreni pikkuinen on parissa kuukaudessa ehtinyt kasvaa ulos isosta kasasta vaatteita. Niinpä mummu neuloo uusia, isompia, tilalle. Tällä kertaa tein junasukat ja neulemyssyn. 

Tein vauvalle aiemmin samanlaisen myssyn, mutta tällä kertaa tein sen paksummasta langasta ja vuorellisena. Lankana käytin Novitan Seiskaveikkaa. Ohje myssyyn löytyy täältä: http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=90113 
Vauvan kypärämyssy ja junasukat
Osat myssyyn näytti tältä: 

fleecevuori myssyyn
Vuoren ompelin valkoisesta fleecekankaasta. Leikkasin neulotun myssyosan kokoisen palan kankaasta ja ompelin sen kasaan samalla tavalla kuin neulotunkin. 



vuori ja neulottu päälyosa sisäkkäin
Tämän jälkeen yhdistin osat nurjat puolet vastakkain ja ompelin vuoren kiinni päälyosaan pienillä pistoilla. Ennen vuoren kiinnitystä ompelin nyörit kiinni neuleeseen ja ne jäivät vuoren ja neuleen väliin. Jos vuoren haluaa tehdä ohuemmasta kankaasta (esim. trikoosta), täytyy muistaa lisätä saumanvarat etureunaan, jotta osat pystyy ompelemaan yhteen oikeat puolet vastakkain. Tällöin reunasta tulee siisti, mutta sauma on toki paksumpi. Muista myös jättää kääntöaukko, jos ompelet vuoren näin.

Junasukkien tarina ja ohje löytyy täältä: http://www.taitoep.net/palvelut/ohje-juna-sukkaan/ 
Neuloin nämä sukat myös 7 veljestä -langasta. Sukissa on 28 s. Itse asiassa tälle "pikkuiselle" olisi pitänyt olla mieluummin 32 s, koska sukista tuli sen verran tiukat varresta. Taidan joutua siis tekemään vähän isommat heti kättelyssä uudelleen.
junasukat
Haluaisin vielä kiittää minuakin tällä viikolla muistaneita. 
Kiitos ihanat ystävät, sukulaiset ja kotiväki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti