sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Makramee

Vuonna 2017 makramee valittiin Taitoliiton vuoden käsityötekniikaksi. Kirjoitin aiheesta hieman tällöin, kun testasin ensimmäisen kerran kyseistä tekniikkaa (https://niinuskanblogi.blogspot.com/2017/04/taiton-paivaa-ja-paasiaista.html)

Taitoliiton sivuilta löytyy lisää asiaa aiheesta: https://www.taito.fi/toimintamme/vuoden-kasityotekniikka/

Silloin kirjoittaessani mietin, ettei ehkä jäänyt viimeiseksi kerraksi kun solmeilin. No ei jäänyt, mutta kauan siihen meni kun tuntuu ettei ole aikaa tehdä kaikkea mitä haluaisi. Jotenkin sitä helpommin tarttuu vaikka kutimiin, koska se on helppoa ja tuttua, sen sijaan, että siirtyisi hieman epämukavuusalueelle ja opettelisi jotakin uutta. Ainakin se vaatii aikaa. Nyt sitä joululomalla oli.

Olin syksyllä Oulun kädentaitomessuilta ostanut kerän Lankavan Paulina-punoskudetta, että materiaalia olisi käsillä kun aikaa ja inspis tulee. (https://www.lankava.fi/fi/lankava-paulina-punoskude/)

Olin myös lainannut kirjastosta kirjoja makrameesta. Ihastuin yhteen kirjaan, nimeltään Makrameen maailma. Aivan loistava opus aloittelijalle! Hyvät ohjeet solmuihin sekä selkeät ohjeet kuvien kera kaikkiin töihin. 
Kirjasta ensimmäiseksi työkseni valikoin Indra-seinävaatteen.

Muutoin työ onnistui hyvin, mutta koska käytin paksumpaa kudetta kuin ohjeessa, työstä tuli lyhyempi. Tämä on minulle aivan hyvä ja olin tyytyväinen lopputulokseen.

Tästä innostuneena, ja koska kudetta oli vielä paljon jäljellä, ajattelin tehdä toisen työn. Sen ohjeen olin tulostanut netistä Lankavan sivulta. 


Tämä ohje ei ollutkaan yhtä selkeä kuin kirjassa olleet, ja sain vähän soveltaa ja raapia päätäni. Tähänkin olisi pitänyt jäädä pidemmät hapsut, mutta jostain syystä ei jäänyt. Täysin tyytyväinen en tähän työhön ole, mutta harjoitustyöksi aivan ok... 

Vieläkin kudetta oli jäljellä yhteen pienempään työhön. Palasin kirjan pariin ja päätin tehdä siitä Marianne-amppelin. Tästä tulikin lempparini!























Ymmärrän hyvin, miksi Taitoliiton sivulla sanotaan, että tekniikalla saa vaivattomasti ja nopeasti aikaan näyttävää jälkeä. Ja että makrameesta on tullut todellinen käsin tekemisen muotitekniikka. Ja että sen tekeminen on helppoa ja koukuttavaa. Yksi ongelma näiden tekemisestä syntyy: mihin ihmeeseen näitä laittaa?! =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti