lauantai 27. huhtikuuta 2019

Walk in closet - vaatehuone

Kotiimme on alunperin suunniteltu pesuhuone joka kerrokseen. Keskimmäisen kerroksen reilun kuuden ja puolen neliön kokoinen pesuhuone on jäänyt tekemättä ja sitä on käytetty varastona. Nyt tässä talven aikana heräsi ajatus, josko tilasta tehtäisiinkin kunnollinen vaatehuone.


Tuumasta toimeen. 
Huone tyhjennettiin ja mitattiin. 
Lattiaa piti vähän muokata ja vähän korottaa levyillä, koska siellä oli jo valmiina liitynnät vedelle ja lattiakaivolle. 

Samoin kattoa piti laskea, jotta saatiin putket piiloon.

Seinät pakkeloitiin, hiottiin ja pohjamaalattiin tapetin värisellä maalilla. 

Vaihtoehtoja huoneen väritykseen oli monta, eikä oikein ehdotonta ideaa ollut. Muu kodin sisustus on pääasiassa maanläheistä, kodikasta, perinteistä, romanttistakin. Tämän tilan kohdalla ajattelin vähän repäistä ja suunnitella siitä ihan erilaisen. Yllättävän. Huonehan on täysin henkilökohtainen, intiimi, johon ei vieraita ole tarkoitus päästää. Siksi on aivan sama, sopiiko se muuhun sisustukseen, eikö niin? 

Kävimme muutamassa liikkeessä selailemassa tapettikirjoja ja muuta valikoimaa. Päädyimme lopulta käyttämään väreinä mustaa, valkoista ja punaista. 

Ensimmäisen kerran elämässäni tapetoin itse. Olen suhteellisen tyytyväinen, ja ensi kerralla osaan korjata ne pari virhettä, jotka nyt tein ;)

Tapetti ostettiin Coloramasta ja on Rasch taste kuitukangastapettia nro 467246. Mukavan pehmeä ja helppo tapetoitava - liisteri seinään ja tapetti perään.
Kahdelle lyhyemmälle päätyseinälle laitettiin valkoinen sisustuspaneeli vaakasuoraan. Näin huone vaikuttaa leveämmältä kuin onkaan. Paneelit olivat lähestulkoon oikean mittaisiakin seinään, ei jäänyt hukkapätkiä juuri yhtään.
Ennen tapetointia ja panelointia vedettiin sähköt valaistukselle ja pistorasioille, ja niiden jälkeen katto levytettiin umpeen Halltex-levyillä. 
Kattolistojen taakse mustille, pitkille seinille laitettiin LED-nauhat. Tämä siksi, että on pikkuisen miellyttävämpää nousta aamulla pukemaan himmeään valaistukseen kuin kirkkaaseen yleisvalaistukseen.


Huoneen viimeistelee ehdottomasti lämpimän punainen kokolattiamatto. Muusta olisin voinut neuvotella ja joustaa, mutta tämän maton halusin - värikin on aivan täydellinen.  Etukäteen pystyin jo kuvittelemaan, miltä tuntuu hipsutella pehmeällä matolla avojaloin aamuisin. Ja nyt, ai että, voisin istuskella lattialla päivät pitkät ♥

Golvabian Verona-kokolattiamatto ostettiin myös Coloramasta Haaparannalta.


Toiselle seinälle saatiin jo laitettua säilytysjärjestelmää. Tämä rakentuu tarpeen mukaan ajan kuluessa. Vastapäiselle seinälle laitetaan myös samaa Ikean Algot-sarjaa, kunhan tämä ensimmäinen puoli saadaan täytettyä ja nähdään, millaista hyllyä, koria tai telinettä vielä jää puuttumaan.
Yleisvalaistus
LED-valaistus
Kaikki valot päällä
Pari pistorasiaa, lattia-, oven- ja ikkunanpielilistat laitetaan vielä paikoilleen ja sitten sisustetaan. Joku lipasto, peili ja penkki huoneeseen on tänne meidän vanhempien vaatteiden lisäksi vähintään tarkoitus laittaa. 

Kiitos rakkaalle, olet niin taitava ♥

Lapsen lapasia, pipo ja ohje myös tupsuun

Minua pyydettiin tekemään pipo ja parit lapaset 1,5-vuotiaalle pojalle kevääksi. Erityisiä toiveita ei ollut, mutta värejä oli lupa ja ehkä pieni toivekin käyttää.

Sattuneesta syystä kotoa löytyy lähinnä tyttöjen värisiä lankoja, joten päätin käydä kaupassa katsastamassa uusia Novitan Nallen värejä valkoisen kaveriksi. Tästä vihreästä en päässyt ohi, joten se päätyi toisiin lapasiin ja pipoon. 
Pipo ja lapaset Novitan Nallesta
Pipossa on 100 s ja resoria 2o, 2n on tehty niin pitkästi, että resorin sai käännettyä reilusti kaksinkerroin eli noin 15 cm. Raidoituksessa on 3 krs valkoista ja 3 krs vihreää. Päälaen kavennuksessa neulotaan 2 o yhteen, tehdään välikierros ja jälleen 2 o yhteen. Lopulta jäljellä olevien silmukoiden läpi on vedetty lanka ja päätelty hyvin. 
Lapasissa on 36 silmukkaa. 
Varresta haluttiin rittävän pitkä, että lapaset pysyvät paremmin kädessä. 


Toiset lapaset neuloin Dropsin ihanan pehmeästä Baby Merino -langasta. 
Näihin tein reikäkerroksen, jotta sain kivan reunan.

Pipoon tein lopuksi myös tupsun. 
Alle tein vähän ohjetta, jos haluat tehdä tupsuja muttet muista, miten se käy.

Piirrä pahville kaksi samankokoista ympyrää. Mitä isompi ympyrä, sitä suurempi tupsu.
Leikkaa pahvit irti, laita päällekkäin ja tee niiden keskelle reikä, jonka läpi lanka pujotetaan.

Aluksi voit kieputella lankaa sormin renkaan ympärille, mutta kun aukko alkaa täyttyä, jatka neulan avulla. Puno lankaa niin kauan, että reikä on täyttynyt.
Leikkaa pahvien välistä langat katki. 
Kierrä pitkä langanpätkä pahvien väliin tiukasti pari kertaa, jotta langat pysyvät tupsussa.
Revi pahvit ja poista pallon sisältä. 
Viimeistele pallo saksilla siistiksi tupsuksi.

sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Virkattu norsu

Työkaverini sai perheenlisäystä hiljattain. Virkkasin vauvalle lahjaksi norsun.
Virkattu pehmonorsu Novitan Mini-langasta
Lankana käytin Novitan vanhaa Mini-lankaa, jota löysin reilun kerän varastostani. Minusta tätä lankaa oli hieman vaikea virkata, koska koukku eksyi vähän väliä langan kierteiden väliin ja tuli epätasaista, purettavaa, jälkeä. Lopputulos oli kuitenkin itseäkin tyydyttävä muutaman kerran purkamisen jälkeen.

Norsu virkataan osina.
Tee irrallisiin osiin silmät ja ompele korvat paikalleen.

Ompele lopuksi norsu kasaan samalla vanulla täyttäen. 
Ta-Daa, valmista tuli!
.
Norsun alkuperäinen ohje löytyy täältä: 
Virkatusta norsu-vaunulelusta bloggasin myös hetki sitten: 
Keräsimme työkavereiden kanssa myös rahaa vauvaperheen yhteiseen lahjakorttiin. Kukkien sijasta ostin Juhlaxista vauvalle kuumailmapallon ja isoveljelle oman foliopallon. 
Upean kortin teki ystäväni.
Onnea vielä koko perheelle ♥

maanantai 1. huhtikuuta 2019

Elämä on runo -peitto, osa 4

Neljäs Elämä on runo -peiton palanen on nimeltään Ruislintu.
Elämä on runo -peiton IV pala Ruislintu
Valmiina on näiden jälkeen jo 20/35 palasta, reilusti yli puolet siis ;)

Neulomisinnostus välillä hiipuu, mutta peitto edistyy silti vähän kerrallaan. Mielenkiinto ainakin minulla säilyy paremmin, kun tekee jotain muuta rinnalla samanaikaisesti. Niistä muistakin käsitöistä pääsette aina välillä lukemaan, pian taas tulossa myös sitä jotain muuta...
Lähikuvaa Ruislinnusta
Palaseen liittyvä kauneimmista kaunein runo kuuluu näin:


Nocturne

Ruislinnun laulu korvissani,
tähkäpäiden päällä täysi kuu;
kesä-yön on onni omanani,
kaskisavuun laaksot verhouu.
En ma iloitse, en sure, huokaa;
mutta metsän tummuus mulle tuokaa,
puunto pilven, johon päivä hukkuu,
siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu,
tuoksut vanamon ja varjot veen;
niistä sydämeni laulun teen.

Sulle laulan neiti, kesäheinä,
sydämeni suuri hiljaisuus,
uskontoni, soipa säveleinä,
tammenlehväseppel vehryt, uus.
En ma enää aja virvatulta,
onpa kädessäni onnen kulta;
pienentyy mun ympär´ elon piiri;
aika seisoo, nukkuu tuuliviiri;
edessäni hämäräinen tie
tuntemattomahan tupaan vie.

- Eino Leino