sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Vauvalle

Vajaat kaksi viikkoa sitten lähisuku kasvoi pienenpienellä prinsessalla. Etukäteen ei ollut tietoa vauvan sukupuolesta, joten mummeli joutui varautumaan neutraalein värein. Alkukesästä neuloin pikkuiselle toukkapussin ja hetki ennen pirpanan syntymää virkkasin turvalonkeron. 
Toukkapussi on turvallisen tuntoinen, lämmin ja mukava vauvalle, joka on tottunut asustelemaan äidin massussa syntymäänsä saakka. Kun se on neulottu joustinneuleena, se antaa kivasti tilaa vähän liikuskella ja venytellä. Lankana pussissa käytin Novitan 7 veljestä yksiväristä ruskeaa ja ruskeansävyistä raitalankaa.
Ohjeet toukkapussiin löydät mm. täältä:  
Raidat pussiin tein 2 krs raitalangasta ja 2 krs yksivärisestä ruskeasta. Neuloin pussin joustinneuleena 3 o, 2 n. Ohjeesta poiketen virkkasin alareunaan kujan niin ikään virkatulle solmimisnauhalle. Uskon, että ainakin vaipanvaihtotilanteissa avattava alareuna on suuri helpotus. Virkkasin myös pään aukkoon reunan kiinteillä silmukoilla, koska neuloin pussin kahdella langalla ja halusin siistimmän reunuksen. 


Turvalonkeroita on nopea ja hauska virkata. Pitäessäni vauvaa ensimmäistä kertaa sylissä, hän piti molemmin käsin kiinni juuri saamastaan lonkerokaverista :) Käytin tähän kullanruskeaan turvalonkeroon Blend Bamboo -lankaa. Ohje lonkeroon löytyy täältä:  https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ohjeet-keskosille-tarkoitettujen-mustekalalonkeroiden-tekemiseen/726062/

 Mukavia syysiltoja ja alkavaa viikkoa!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti