sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Vauvalle

Vajaat kaksi viikkoa sitten lähisuku kasvoi pienenpienellä prinsessalla. Etukäteen ei ollut tietoa vauvan sukupuolesta, joten mummeli joutui varautumaan neutraalein värein. Alkukesästä neuloin pikkuiselle toukkapussin ja hetki ennen pirpanan syntymää virkkasin turvalonkeron. 
Toukkapussi on turvallisen tuntoinen, lämmin ja mukava vauvalle, joka on tottunut asustelemaan äidin massussa syntymäänsä saakka. Kun se on neulottu joustinneuleena, se antaa kivasti tilaa vähän liikuskella ja venytellä. Lankana pussissa käytin Novitan 7 veljestä yksiväristä ruskeaa ja ruskeansävyistä raitalankaa.
Ohjeet toukkapussiin löydät mm. täältä:  
Raidat pussiin tein 2 krs raitalangasta ja 2 krs yksivärisestä ruskeasta. Neuloin pussin joustinneuleena 3 o, 2 n. Ohjeesta poiketen virkkasin alareunaan kujan niin ikään virkatulle solmimisnauhalle. Uskon, että ainakin vaipanvaihtotilanteissa avattava alareuna on suuri helpotus. Virkkasin myös pään aukkoon reunan kiinteillä silmukoilla, koska neuloin pussin kahdella langalla ja halusin siistimmän reunuksen. 


Turvalonkeroita on nopea ja hauska virkata. Pitäessäni vauvaa ensimmäistä kertaa sylissä, hän piti molemmin käsin kiinni juuri saamastaan lonkerokaverista :) Käytin tähän kullanruskeaan turvalonkeroon Blend Bamboo -lankaa. Ohje lonkeroon löytyy täältä:  https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ohjeet-keskosille-tarkoitettujen-mustekalalonkeroiden-tekemiseen/726062/

 Mukavia syysiltoja ja alkavaa viikkoa!  

sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Ulkoilua Kemi-Keminmaa-Tervola -alueella

Kesä on vaihtumassa syksyyn, mutta kesäisen lämpimät päivät houkuttelevat ulkoilemaan. Arkenakin ehtii tehdä pieniä patikointi- tai eväsretkiä lähistölle. Tässä pari vinkkiä meidän reissuiltamme :)

Tervolan Kätkävaaran luontopolku

Alla muutama kuva Kätkävaaran luontopolun varrelta. Reitti oli merkitty todella hyvin ja sen varrella oli erikoisia paikkoja ja kauniita maisemia. Osin kivikossa/rakassa kulkeva reitti oli paikoin hieman haastava kulkea.

 



Lisätietoa Kätkävaarasta löytyy mm. näistä linkeistä:


Kivalojen-Martimoaavan reitit

Kävimme tällä kertaa Keski-Penikan näkötornin reitillä, koska se on lyhyt (n. 2km/suunta) ja teimme retken työpäivän jälkeen illalla. Alkupää oli helppoa maastoa, tienpohjaa pitkin, mutta osa reitistä kulki vaikeakulkuisessa kivikossa. Nousua (ja toiseen suuntaan tietysti laskua) oli reilusti. Maisema näkötornilta oli huikaiseva! Tornilla on myös autiotupa, jossa voi halutessaan yöpyä (http://www.luontoon.fi/kivaloautiotupa).





Alueella on useita reittejä, joista osasta ainakin löytyy tietoa täältä:

Laitakari 

Eilen kävimme puolestaan veneilemässä ja eväsretkellä Perämeren pohjukassa Kemin edustalla olevassa Laitakarin saaressa. Saaren historiasta löytyy tietoa mm. Wikipediasta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Laitakarin_saha ja nykytilasta vaikka täältä https://yle.fi/uutiset/3-9053802.
Saaren kunnostus on meneillään ja siinä apuna käytetään myös lampaita kesäisin :)

 




Tänään jatkamme maakuntamatkailua Tornioon, jossa on meneillään Kansainväliset suurmarkkinat ;)

Tärkein päivä tänään on kyllä mummun mussukalla, joka täyttää jo kolme vuotta!
Onnea rakas Oliver ♥
#mummuleipoo