sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Pikkuinen olkalaukku

Tarve oli pienelle olkalaukulle puhelinta ja lompakkoa varten - sellainen nätti, jonka voin ottaa mukaan melkein minne tahansa.

Minulla on pitkä pätkä pellavakangasta jemmassa, joten päätin ommella laukun siitä.

Virkkasin laukkuun koristeeksi Kalevala CAL:n Ilmatar -palasen Blend Bamboo -langoistani. (ohje: https://www.arteeni.fi/single-post/Kalevala-CAL-Ilmatar)
Kalevala CAL Ilmatar Blend Bamboo -langasta
Palasen virkkauksen ja pellavakankaan leikkaamisen jälkeen aloin kaivella kätköistäni laukkuun sopivia pitsejä ja koristeita sekä vuorikangasta. Kaikkea ihanaa sitä on tullut joskus messuilta ja reissuissa käydessä pikkuputiikeista ostettuakin :)

Näistä ajattelin laukun kasata. Vetoketju on hieman liian paksu, mutta koska sopivan mittainen löytyi kotoa, päätin käyttää sen. Mitään en nyt kaupasta käynyt hakemassa.
Vuorikankaaksi löytyi vaalean turkoosi ruusuinen puuvillakangas. En edes muista, mihin olen sen alunperin ostanut, mutta ainakin parista tyynystä sitä löytyy. Tein vuoreen eli laukun sisälle myös pankkikortille sopivan taskun.
Valmis laukku toiselta puolen...
...ja toiselta puolelta.

 Nyt on kiva pikkulaukku mukaan otettavaksi ostoksille tai vaikka terassille, kuten vaikka Cafe Herttaan Kemin rautatieasemalle.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Rippijuhlat ja Lost in time -huivi

Taas on aikaa vierähtänyt ja kesä jo pitkällä. 
Kukat Linja-Kukka, Kemi
Onko teillä vietetty juhlia kesällä? Me vietimme kesäkuussa tyttäremme rippijuhlaa. 
En ehtinyt juhlia pahemmin stressata, koska aloitin valmistelut hyvissä ajoin juuri siksi, ettei työmäärä tuntuisi liian suurelta. Ehdin pestä ikkunat ja matot toukokuun hyvien säiden aikana. Osan kakuista ja muista tarjottavistakin ostimme valmiina, osan tein itse.
Niinpä nyt kun olen lyhyehköllä kesälomalla, voin keskittyä lomailemiseen. Yleensä kun tulee kerättyä tekemättömät työt juuri lomalla tehtäväksi, nyt vain nautin lomasta ja helteistä.

Itse juhlapäivä oli lämmin ja kaunis. Pilvikirsikkakin oli täydessä kukassa, joten saimme sen alla sankarista hienoja kuvia. Päivä oli kaikin puolin erittäin onnistunut 
Varsinainen rippikuvaus suoritettiin myöhemmin Tornionjokivarressa ihastuttavassa maalaismaisemassa, kuvaajana Katja Koivumäki Photography. Kauniit ja tunnelmalliset kuvat otettiin tutun hevosen kanssa, mikä oli tyttären toive jo parin vuoden takaa. 



 ♥♥♥♥♥♥♥
Vähän rippijuhlien jälkeen alkoi jalkapallon MM-kisat. Tällaiset tapahtumat ovat minulle hyvä (teko)syy tehdä käsitöitä. Seuraan mukamas otteluita telkkarista, jotta voin samalla neuloa tai virkata. 

Näiden kisojen aikana virkkasin itselleni Lost in time -huivin. Lankoja tyttäreni toi keväällä Turkista. Ne loppuivat kesken, mutta koska hädässä ystävät tunnetaan, sain uuden lankasatsin tilattua Turkista kaverin siellä lomaillessa :)

Ohje huiviin löytyy täältä: https://mijocrochet.se/2017/03/15/lost-in-time-shawl-sjal/. Sivun lopussa on linkki suomenkieliseen ohjeeseen. Malli oli kiva virkata, vaikkakin puuvillalanka tekee huivista aika painavan ja kankean.
  Lankaa tähän huiviin upposi 7 kerää eli noin 350 g.
Lost in Time -huivi, lanka Alize Bella
 
Mitkä kisat alkavat seuraavaksi...?