sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Huovutetut tossut

Kaapissa kahdeksan kerää Novitan Joki-lankaa... Hankittu hyvän aikaa sitten nekin. Nyt oli aika pienentää lankavarastoa ja neuloa nämä langat huopatöppösiksi, kesän kynnyksellä.
Neuloin tossut 5 mm sukkapuikoilla ja 52 silmukalla ihan kuten sukat, mutta varteen tein vain pari kierrosta ennen kantapäätä. Joihinkin tossuihin tein nämä pari kierrosta tasona edestakaisin, joihinkin neuloin suljettua neuletta. 

Sukan jalkaterää taas neuloin niin pitkästi kuin lankaa kerästä riitti. 
Valmiit sukat huovutin neljässäkympissä pesukoneessa niin, että ennen pesua ompelin  jokaisen sukan sisään muutamalla pistolla muovipussin. Heti pesun jälkeen otin pussit pois, venytin ja muotoilin sukat jalkaan sopiviksi.

Viimeistelin sukat huovutetuilla koristeilla tai villalangalla kuvioimalla. 






Kuten kuvista näkyy, saman värinumeron langoista ei välttämättä tule symmetrisiä tossupareja. Olin valinnut kerät kaupasta aikanaan niin, että saman värisissä on saman värinen kohta langasta päällä ja oletin, että pääsen sillä tavoin aika lähelle symmetristä. No, ei päässyt siltikään, ja tästä ominaisuudesta en pitänyt. Muutoinkin pidin tossuissa enemmän Novitan Huopasesta kuin tästä Joki-langasta, koska niistä tuli vähän "jämymmät" ja tukevammat, ja todennäköisesti myös kestävämmät. Harmi, ettei sitä enää saa!

Nyt nautitaan alkukesästä ja jätetään villatöppöset odottamaan syksyä :)
Kemi, pienvenesatama

pioni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti