sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Huovutetut tossut

Kaapissa kahdeksan kerää Novitan Joki-lankaa... Hankittu hyvän aikaa sitten nekin. Nyt oli aika pienentää lankavarastoa ja neuloa nämä langat huopatöppösiksi, kesän kynnyksellä.
Neuloin tossut 5 mm sukkapuikoilla ja 52 silmukalla ihan kuten sukat, mutta varteen tein vain pari kierrosta ennen kantapäätä. Joihinkin tossuihin tein nämä pari kierrosta tasona edestakaisin, joihinkin neuloin suljettua neuletta. 

Sukan jalkaterää taas neuloin niin pitkästi kuin lankaa kerästä riitti. 
Valmiit sukat huovutin neljässäkympissä pesukoneessa niin, että ennen pesua ompelin  jokaisen sukan sisään muutamalla pistolla muovipussin. Heti pesun jälkeen otin pussit pois, venytin ja muotoilin sukat jalkaan sopiviksi.

Viimeistelin sukat huovutetuilla koristeilla tai villalangalla kuvioimalla. 






Kuten kuvista näkyy, saman värinumeron langoista ei välttämättä tule symmetrisiä tossupareja. Olin valinnut kerät kaupasta aikanaan niin, että saman värisissä on saman värinen kohta langasta päällä ja oletin, että pääsen sillä tavoin aika lähelle symmetristä. No, ei päässyt siltikään, ja tästä ominaisuudesta en pitänyt. Muutoinkin pidin tossuissa enemmän Novitan Huopasesta kuin tästä Joki-langasta, koska niistä tuli vähän "jämymmät" ja tukevammat, ja todennäköisesti myös kestävämmät. Harmi, ettei sitä enää saa!

Nyt nautitaan alkukesästä ja jätetään villatöppöset odottamaan syksyä :)
Kemi, pienvenesatama

pioni

maanantai 7. toukokuuta 2018

Villasukkien vuosi

Sain kirjastosta lainaan pitkään jonottamani Niina Laitisen Villasukkien vuosi -kirjan. Sen parissa taisi mennä suuri osa vapaa-ajastani kirjan kuukauden laina-aikana. Oli vaikea valita sukkamallit, mitä neuloa, kun kaikki tuntuivat mieleisiltä.

Päädyin tällä kertaa näihin:

Ensin oranssit Salakavalat Novitan 7 veljestä -langasta
Salakavalat
Seuraavaksi ruskeat Illansuut Novitan Nalle-langasta
Illansuu
Kolmanneksi neuloin suositut Ihan hiljaa -sukat vihertävän harmaasta Novitan 7 veljestä Aapo-langasta.
Ihan hiljaa
Näiden kanssa meinasi käydä köpelösti, kun lanka loppui kesken. Olin ottanut langan omasta lankavarastostani, eikä sitä tietystikään enää löytynyt mistään kaupasta lisää. Onneksi ystävälläni sattui olemaan samaa lankaa ja vieläpä samasta erästä, ja kun hän suostui siitä pätkän luopumaan, sain neulottua toisenkin sukan kärjen valmiiksi. 
Kiitos, Teija
Lopuksi ehdin tehdä vielä vaaleanpunaiset Hankiaiset samoin Novitan 7 veljestä Aapo-langasta. Näissäkin olisi lanka loppunut kesken, mutta kun vähensin vähän kerroksia varresta, sain juuri lankani riittämään. Halusin nimittäin välttämättä tehdä nämä sukat vaaleanpunaisina.
Hankiaiset

Näitä sukkia oli ilo neuloa. Kirjan ohjeet olivat todella hyvät eivätkä mallit olleet liian vaikeita, vaikka sukat monimutkaisilta ja hankalilta saattavat näyttääkin. Aivan parasta tekemissäni malleissa olivat niiden upeat, erilaiset kantapäät!

Muffinsseja ja Kinder-piirakkaa
Ehdimme me toki tässä kuukauden aikana muutakin kuin neuloa sukkia. Vietimme mm. lasten synttäreitä...
Banoffee-kakkua

Täytekakkua ja muffinsseja
 ... ja välillä otimme vain ihan rennosti 

 Mukavaa Helatorstai-viikkoa!