sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Lomalla


Kissanpäivät
Kaksi viikkoa lomaa takana ja viikko vielä jäljellä. Alkukesän säät olisivat voineet olla paremmatkin, mutta tekemistä on ollut niin paljon, etten olisi kuitenkaan ehtinyt juuri auringosta nauttimaan. Kissanpäivien viettämisestä ei juurikaan omalla kohdalla voi puhua, vaikka osaan ottaa myös oikeasti loman kannalta välillä. Oikeasti, osaan minä! Nukun pitkään ja välillä otan vaikka päikkärit, jos siltä tuntuu...
Pilvikirsikka ei meinannut päästä tekemään lehtiäkään kylmien säiden takia...
Loman alku meni kotia siivotessa ja järjestäessä, sillä olemme päättäneet laittaa ihanan talomme myyntiin. Olen siis pessyt ikkunoita ja mattoja, kerännyt tavaroita piiloon kuvia varten ja pihahommia olemme tehneet minkä ehtineet. 
vihdoin nupulla kesäkuun alkupäivinä...


Viikko sitten lähdin lasten kanssa vähän reissuun, että itse kukin saa hieman muuta ajateltavaa ja tekemistä. Kävimme mutkan Tukholmassa ja pari yötä olimme myös Turussa.

Kyllä tuo saaristo on niin kaunis! Parilla aiemmalla risteilyllämme on ollut kova ukkonen, mutta nyt saimme nauttia aurinkoisesta ja tyynestä säästä merellä. 













Tukholmassa kiertelimme aamun vanhassa kaupungissa ihastellen sen rakennuksia ja katuja, sekä pari kertaa jopa jutellen paikallisten kanssa. 





Ennen kauppojen aukeamista kävimme pienessä kahvilassa smoothiella, appelsiinimehulla ja amerikkalaisilla pannukakuilla. Paikan nimi ei ikävä kyllä jäänyt mieleen, mutta jos se putkahtaa esiin jostain, kerron sen sitten. Viihtyisä paikka oli joka tapauksessa ja tarjoilut hyviä :)

Turussa sukuloimme pitkästä aikaa, ja toki vähän shoppailimmekin. Pääsin mm. käymään ihastuttavissa Loviisan aitassa ja ByPias-putiikissa. Muu aika ehkä meni enemmäkin lasten ehdoilla.

Tapasin matkalla myös ystäväni vuosien takaa ja siinä pari tuntia jutellessamme ymmärsin, kuinka olenkaan häntä kaivannut sen jälkeen kun hän muutti Turun suunnalle. Ikävä jäi, mutta toivottavasti seuraavaan tapaamiseen ei mene yhtä kauan kuin tässä välissä ehti aikaa kulua ♥
















Villasukat Novitan Nallesta
Junassa ja satamassakin oli mukavasti aikaa neuloa ja virkata. Sain neulottua yhdet sukat ja virkattua muutaman palan johonkin tulevaan projektiin :) Helpot matkakäsityöt piti ottaa mukaan, kun kaikki keskeneräiset kotona olivat sen verran haastavia, että olisi pitänyt ottaa ohjeet tai paljon kampetta mukaan eikä se sitten olisi ollut yhtä helppoa ja kivaa... Onneksi on lankaa, mistä ottaa mukaan ;)
virkkausta seiskaveikan jämistä















Juhannukseksi kotiuduimme ja viimein oli kirsikkakin täydessä kukassa!
Piipahdimme aattona naapurimaan puolella, Kukkolaforsenissa Torniojokivarressa, katsomassa miltä perinteinen ruotsalainen juhannusjuhla näyttää. Olihan se... no, ainakin vähän iloisempi ja rennompi kuin perinteinen suomalainen juhannusjuhla... 
Muuten viikonloppu on mennytkin lähinnä grillatessa ja nautiskellessa, kissanpäiviä viettäessä. 
Grilliruuan jälkkäriksi leivoin gluteenitonta raparperipiirakkaa ja tein raparperi-mansikkakiisseliä. 
Piirakan ohje on täältä: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/31349/Raparperipiirakka/ Muutin vain vehnäjauhojen tilalle puolet gluteenittomia jauhoja ja puolet kaurajauhoja. Tätä voisi tehdä toistekin, oli oikein onnistunut! 

Jähti
Lomaillessa pitää toki pyörähtää aina välillä siellä kemiläisten toisessa olohuoneessa, sisäsatamassa. Vaikka Nuotassa pannarilla ja teellä, nam! 
Hyvää kesää :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti