maanantai 7. lokakuuta 2019

Virkattu keinutuolin matto

Hmmmm... Löysin luonnoksistani yli vuoden vanhan päivityksen. Se jäi silloin kesken syystä, josta kerron hetken päästä.

Meillä kävi viikonloppuvieraita kaukaa (siis jo kesällä 2018 :) ). Pariskunnan rouvan kanssa meillä oli yhteinen harrastus, ja niinpä istuskelimme suuren osan viikonlopusta patiolla virkkaustemme kera. Hän virkkasi vilttiä, ja minusta kuvio näytti mielenkiintoiselta. Niinpä sitä oli pakko alkaa testata, kun edellisen työni kerkesin saada valmiiksi. Ensin mietin, mitä teen, mitä tarvittaisiin, mitä lankaa käyttäisin... Huomasin yhtäkkiä, että todella sopivan värisiä Novitan seiskaveikkoja olisi laatikossa uuteen keinutuolin mattoon. Siitä se ajatus sitten lähti. Kymmenen kerää pussiin ja virkkaamaan.


Virkkasin kaksi kerrosta yhdellä värillä, ja sitten otin summissa pussista seuraavan langan. Vähän katsoin toki, että samaa lankaa ei tule liian tiheästi. Mutta se syy, miksi tämä päivitys jäi kesken, on se, etten löytänyt mistään oikeaa ohjetta malliin - tai edes sen nimeä... Edelleenkään en ole sitä löytänyt, mutta nyt kun ostin kirjan Virkkausmallien käsikirja, siellä oli malli nimeltään Tiiliseinä. Sitä tämä on tähän mennessä eniten muistuttanut, mutta ei ole kyllä sitäkään. 

Malli näyttää monimutkaiselta, mutta se hämää. Virkkaus oli helppoa, ei tarvitse osata virkata kuin ketjusilmukoita ja pylväitä :) 
Mallissa virkataan joka kerroksella 2 pylvästä, *2 ketjusilmukkaa ja hypätään kahden silmukan yli, 2 pylvästä* ja toistetaan *-* kerros loppuun. Seuraava kerros samalla tavalla. Pylväät virkataan aina edellisen kerroksen ketjusilmukoiden kohdalle, jolloin ketjusilmukat jäävät piiloon pylväiden sisään. 

Valmiin työn ympäri virkkasin valkoisen reunuksen kiinteillä silmukoilla. Päihin tämän lisäksi virkkasin 4 pylvästä joka kolmanteen kiinteään silmukkaan.

Tällainen siitä sitten tuli. Kipeän käden ja hartiat sain kaupan päälle.