lauantai 1. joulukuuta 2018

Joulukuun ensimmäinen

Niin se vaihtui taas uusi kuukausi. Taas! Miten tämä aika niin hurahtaa? Mutta tätä kuuta on odotettu, sillä aina ensimmäisen adventin aikaan alkaa meikäläisen lempivuodenaika eli joulu. 

Viikko sitten oli työpaikkani pikkujoulu ja pääsimme syömään jouluruokaa - nami :) Konkreettisesti siitä alkoi tuntua joulun lähestyminen. (Toinen asia, jota ei voi ohittaa, on joululaulujen kuuleminen/kuunteleminen. Tykkäsi niistä tai ei.) Eilisen illan minä virittelin mm. joulutähtiä ikkunaan, jotta saatiin vähän valoa lumettomaan synkkyyteen. Viritykset jatkuvat pikkuhiljaa joulua kohti mennessä.

Parisen viikkoa olen valmistautunut joulumyyjäisiin, johon artesaanisukulaiseni pyysi minua mukaan. Epäröin hetken, mutta kun ehdin katsomaan löytyisikö varastoistani mitään myyjäisiin mukaan otettavaa, päätin lähteä. Jemmoistani kun yllättäen löysin yhtä sun toista tarjottavaa huomiselle...

Löytyi lapsille lapasia, sukkia, pipoja, essuja, sisustusviirejä
pari virkattua koria, joulukukkien pusseja ja tietenkin TiskiNättejä
pellavatyynyjä, sytykeruusuja, sisustustauluja, kransseja
Tervetuloa jouluostoksille Tornion järjestötalolle huomenissa!

Myyjäisten jälkeen taitaakin alkaa joulukorttien suunnittelu ja tekeminen (ettei vain jäisi viimetinkaan, kun viimeinen postituspäivä on vajaan kahden viikon päästä). Idea kortin mallista vain on vielä hakusessa, eikä tekemiseen aikaakaan jää paljon...

Vaan kerkesin minä joku aika sitten tekemään elämäni ensimmäisen havupallon. Seuraavasta tulee parempi, mutta kyllä tämä omalle pihalle kelpaa. Valotkin vielä puuttuu, mutta nekin tulee kun ehtii laittamaan.

Tarvikkeet havupalloon:
havuja
ruskea oasispallo
jyrsijäverkkoa
rautalankaa
oksasakset

Tee rautalangasta ripustuslenkki sieneen. Itse leikkasin pitkän rautalangan, jonka pistin pallon läpi ja toisesta kohtaa takaisin, ja punoin päät lenkiksi.

Sitten kieritin jyrsijäverkkoa pallon ympärille vahvistaakseni sitä. Sen jälkeen ei muuta kuin pistelemään havuja palloon mahdollisimman tasaisesti aloittaen alhaalta. Puolivälissä havut tulevat vaakatasoon ja sen yläpuolella vähän yläviistoon. Seuraa pallon muotoa, niin kyllä se sieltä syntyy.

Kaiken kiireen keskellä: 
Muistakaahan ottaa välillä rennosti kuten meidän kissakin tässä muistuttaa tekemään!