sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Hyvää isänpäivää!

Mitenkäs teillä on tätä isänpäivää vietetty?

Meillä on otettu rennosti. Iskä sai aamulla lahjansa, sitten syötiin vähän kakkua ja torttuja sekä käytiin päivemmällä viemässä haudoille kynttilät. Ihan perinteinen isänpäivä siis.

Yritin tehdä perheenpäälle Seeprakakun, mutta eipä se onnistunut kuten halusin ja kuvittelin. Ihan syötävää siitä tuli, mutta ulkonäkö - nooh - jotain raitoja sentään on vähän havaittavissa. Ohje testattavaksi löytyy tästä: https://www.kinuskikissa.fi/seeprakakku-salmiakkiraidoilla/
Seeprakakku
Tortuissa oli puolestaan pakko testata tätä uutta hittimallia eli lumihiutaletorttuja. Täytteeksi valitsimme tyttären kanssa tällä kertaa omena-kanelimarmeladia. 
Lumihiutaletortut
Jos haluat oppia tällaisen taittelun, hyvät kuvalliset ohjeet löytyy tästä Meillä kotona -sivulla: 

Yksi meidän iskän lahjoista oli kuvan isänpäiväsukat, jotka Facebookissa yhteisneulottiin. Ohjetta voi katsella Niina Laitinen desings - tai Taimitarhan FB-sivuilta. 
 Neuloin nämäkin sukat Novitan 7 veljestä -langasta. Turkoosi on Seiskaveikan Aapoa.
Ainiin! Vink vink! Tuolla Taimitarhassa on alkamassa taas joulukalenterisukat ensi kuun alussa. Käypä kurkkaamassa, jos kiinnostaa :)

Isistä puheenollen. Meidän iskä taisi hankkia itselleen tekemistä toviksi, samalla päästen toteuttamaan yhtä unelmaansa pienen hirsitalon kimpussa. Ensi kesästä lähtien ei taas tekeminen lopu. Tällainen reilu satavuotias on ollut myös minun unelmani jo vuosikausia ja minähän näen tämän jo valmiina... . Saatattepa tekin päästä seuraamaan urakkaa sitten myöhemmin. Alla pari kuvaa vielä vähän tyhjennystä kaipaavasta tuvasta ja kamarista.

Tuvan seinät on puhdistettu valmiiksi
ja kattokin jo valmiiksi rapattu - tälle tuskin halutaan tehdä mitään
Kamarissa on vielä mm. pahvit katossa ja uunin kunto selvittämättä. Pari seinähirttä tullaan ainakin vaihtamaan joku kesä.
Kesää odotellessa!

Ja hei, 
jos tiedossa on pelastettavia vanhoja huonekaluja (pirttikalustoa, emännänkaappia, muita kaappeja tai sivustavedettäviä sohvia) tai esim. hyväkuntoisia räsymattoja, niin kertokaahan! Saattaa olla, että voimme tarjota uuden kodin joillekin vanhuksille.

Kaikki isät ja papat, hyvää isänpäivää vielä teille 
Kukat Linja-kukasta