torstai 23. marraskuuta 2017

Joulukortit esille

Kohta on jälleen joulukorttien aika! Miten sinä pidät joulukortit, ja muutkin kortit, esillä? Vai pidätkö ollenkaan? 

Minä tein tämän joulun korteille pyykkinarun, mikä oli tosi helppo toteuttaa.
Tarvit vain narua, pieniä pyykkipoikia ja (kuuma)liimaa. Halutessasi pyykkipojat voi vaikka maalata tai koristella jollain muulla tavalla. 
Ensimmäiseksi pyörittelin sormilla liimaa narun molempiin päihin, ettei se purkaantuisi. Kun liima kuivui, aloin pujottaa pyykkipojat yksitellen niissä olevista rei'istä. Laitoin ensimmäisen puoliväliin narua ja kiinnitin pienellä kuumaliimatipalla. Laitoin liiman naruun ja siirsin pyykkipojan liimatipan kohdalle välittömästi.
Ensimmäisen pyykkipojan kiinnityttyä, lisäsin sen molemmin puolin seuraavat. Väliä jätin n. 8 cm, mutta etäisyyden voi toki päättää itse :) Jätäthän vain narun päihin riittävästi tyhjää kiinnitystä varten?
Valmiin pyykkinarun solmin verhotangon päihin. 
Nyt narulla on meillä ripustettuna nimppari-, synttäri- ja isänpäiväkortteja odottamassa joulukortteja. 
Pyykkinaruhan voisi olla esillä ympäri vuoden ja siinä voi pitää vaihtuvaa "näyttelyä" vaikka lasten tekemistä piirustuksista tms. Eikö vain voisikin?

sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Tökkäyskakkua iskälle

Hyvää isänpäivää ♥
Testasin meidän perheen isänpäiväpöytään tällä kertaa tökkäyskakkua
Kakun resepti löytyy täältä: http://www.kotivinkki.fi/joulu/joululeivonnaiset/suklaatokkayskakku-kanelikinuskilla. Vaihdoin vehnäjauhot gluteenittomiin perheen vatsavaivoja vähentääkseni ja hyvin toimi niinkin. 

Kinuskin ohje kannattaa muuten katsoa vaikka Kinuskikissan sivuilta (http://www.kinuskikissa.fi/kinuski/), ellei ole sitä ennen tehnyt. Minäkin keittelin sitä aika pitkään, kun en älynnyt riittävän kuumaksi sitä alussa kiehauttaa... 

Kakun pinnalle laitoin reseptistä poiketen lakupaloja, meidän iskän herkkua. 
Minulla kävi kuulkaa eilen tuuri, voitin nimittäin ihanan orkidean Linja-Kukan arvonnasta. 
Eikö olekin kaunis, ihan isien näköinen?

Mutta ettei nyt ihan vain isänpäiväksi menisi tämä postaus, niin Kalevala CAL -peitto on viimeistä palaa vailla valmis. Vielä huominen pala ja reunat peittoon, niin se on tehty. Olen todella tyytyväinen, että osasin! 
#kalevala_cal_marjatta

Mukavaa sunnuntaipäivää :)