lauantai 26. elokuuta 2017

Kalevala CAL

Joko olet kuullut Kalevalapeittoprojektista? 

Siinä on kyse projektista, jossa kukin virkkaaja virkkaa oman peittonsa, mutta ne tehdään silti tavallaan yhdessä. Kahtena päivänä viikossa tulee nettiin saataville ohje uuteen palaseen. Paloja tulee yhteensä 24, joten yhdistämisen ja reunusten tekemisen jälkeen on mahdollista ehtiä valmiiksi hyvinkin ennen joulua.

Peittoprojektin suunnittelu ja järjesteminen tapahtuu vapaaehtoistoimin satavuotisen Suomen kunniaksi. Lisätietoa aiheesta ja myös ohjeet tekemiseen löytyy tästä linkistä: http://www.arteeni.fi/kalevalacal-fi. 

Jos kiinnostaa, pääset hyvin vielä mukaan, sillä projektin ensimmäisen ruudun ohje - Ilmatar - paljastettiin vasta tänään. 

Tässä minun versioni ensimmäisestä palasesta heti virkkauksen jälkeen:
#kalevalacal_ilmatar
Itse valitsin työhön Novitan 7 veljestä ja Nallea. En ole ollenkaan varma, osaanko tehdä monimutkisempia paloja, joten halusin kokeiluun langat, joita löytyi jo kotoa. Toiseksi, jos keskeytän, voin tehdä langoista muuta. 

Ohjeessa neuvotaan virkkaamaan koukulla nro 4, mutta löysin kotoa vain koon 3,5 mm. Sen vuoksi palasta tuli ohjetta vähän pienempi. Huomasin tämän jo ennen viimeistä kierrosta ja ohjeesta poiketen virkkasin viimeiselle kierrokselle pylväiden sijaan pitkiä pylväitä. En tiedä, olenko väärässä, mutta luulen, että tärkeämpää kuitenkin on, että kaikki palat on samankokoisia - ei niinkään se, minkä kokoisia ne on... 

Ohjeen mukaan ensimmäinen pala on helppo. Se sisältää paljon kohovirkkausta, joka oli minulle uutta. En ole varma, teinkö kaikki silmukat oikein, mutta pähkäilyjen jälkeen sain palan valmiiksi - oli oikein tai ei, palasta tuli ihana :) 
pala pingoituksessa
Koska olen tyytyväinen päivän aikaansaannokseen, jatkan projektia ja jään odottelemaan maanantaina ilmestyvää seuraavaa ohjetta. Tule sinäkin mukaan, jos pidät virkkauksesta!

sunnuntai 13. elokuuta 2017

Perhoslapaset

Taitaa olla pian jo pari vuotta siitä kun Oulun kädentaitomessuilta löysin niin mieleisen värisiä teeteen Pallas-lankoja, etten malttanut jättää niitä ostamatta. Ajattelin neuloa niistä sydänlapaset, mutta nyt kun otin langat esille ja aloin etsiä mallia, päädyinkin tekemään nämä herkät perhoslapaset. Syksy saa minun puolesta tulla (kohta...)
Siskollani oli ohje näihin, mutta muokkasin varren erilaiseksi. Minulla oli vain kerä molempia värejä ja toisaalta en halunnut muutenkaan 30 cm pitkiä lapasia. Tästä varresta pidän kovasti: siinä vuorottelevat harmaa ja raitalanka 2 silmukan välein. 
PS. Kuvio lapasiin löytyy myös netistä googlettamalla.

Ruusut kukkivat tänä vuonna vähän myöhemmin kesän viileyden takia. Nyt nautitaan niiden tuoksusta ja kauneudesta sitäkin pidempään :)

juhannusruusu

keskiviikko 9. elokuuta 2017

Kolikkokukkarot

Näin sellaisen jossain Facebook-ryhmässä. Huomasin tarvitsevani sellaisen. Päätin koevirkata sellaisen. Kolikkokukkaron. 
Eräät työkavereistani näkivät sen, tuon koekappaleeni. Ja huomasivat tarvitsevansa sellaiset. Tilasivat sellaiset myös. 

Niinpä tilasin lankaa Lankamaailmasta ja kehykset Omakorusta. Täytyykin tässä erikseen kiitellä molempia nopeasta toimituksesta: perjantai-iltapäivänä tein tilaukset ja molemmat paketit olivat saatavilla jo maanantaina!
Lankana Blend Bamboo
Tässä muutama ensimmäinen kappale valmiina:
Viimeistelin kukkarot Saksasta aiemmin saamillani söpöillä Hand made -merkeillä 
Tässä ohje lyhyesti:

Virkkaa kiinteillä silmukoilla kehyksen kokoinen pyöreä kappale näin: 
Tee ensin taikasilmukka, jonka ympärille virkataan 6 ks. Kiristä silmukka langanpäästä vetämällä, ettei jää reikää keskelle.
Seuraavalla krs:lla virkataan jokaiseen ks:aan 2 ks, sitä seuraavalla 2 ks joka toiseen, sitten joka kolmanteen ja seuraavalla joka neljänteen jne. kunnes ympyrä on sopivan kokoinen.

Jatka virkkaamista ilman lisäyksiä sen korkuiseksi kuin haluat.

Ompele kehys kiinni yläreunaan. Kannattaa mitata pussi ja merkitä puolivälit (ja mielellään näidenkin merkkien puolivälit) apulangalla kohdistuksen helpottamiseksi. 

 

 Tarvitsetkohan sinäkin nyt sellaisen?